Kuva: Martat

Makeaa suupalaa vailla? Katso herkullisten bebeleivosten resepti!

19.04.2017 14:58 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Ainesosat

1 rkl vaniljasokeria
200 g voita tai margariinia
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
82 g keltuaista (4 kpl)
1 pieni annos (60.0 g) muna
3 1/2 dl tomusokeria
4 rkl sokeria
1 1/2 dl sokeria
200 g voita (tai margariinia)
2 rkl vettä

Resepti

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Täyte:

4 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
4 keltuaista
2 dl ruokakermaa
200 g voita (tai margariinia)
1 rkl vaniljasokeria

Sokerikuorrutus:

3–4 dl tomusokeria
2 rkl vettä
(karamelliväriä)
Koristeeksi:
kakunkoristeita

  1. Sekoita pehmeään rasvaan sokeri, muna ja jauhot. Painele taikinaa ohuelti pieniin (halk. noin 6 cm), voideltuihin bebevuokiin. Paista 175 asteessa 12–15 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoissaan ja kumoa varovasti.
  2. Valmista täyte: Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Seos ei saa kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja sekoita kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Täytä leivospohjat kiisselillä.
  3. Tee sokerikuorrutus: Sekoita tomusokeriin nestettä sen verran, että seos on helppo levittää leivosten päälle. Voit värjätä kuorrutuksen karamellivärillä. Levitä seos leivosten pinnalle. Ripottele päälle kakunkoristeita.
  4. Annoksesta tulee noin 45 kpl.
Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat