Kuva: Fotolia

Marjaisa klassikkoherkku vailla vertaa! Katso marenkisen marjapiirakan resepti

10.05.2017 10:21 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Marjapiirakka on kesän klassikkoherkku. Tässä piirakassa marenki ja mantelimassa tekevät piirakasta erityisen ihanan.

Resepti

1 dl sämpyläjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
2 keltuaista

täyte:

100 g mantelimassaa
2 valkuaista
1/2 l marjoja, esim. viinimarjoja tai mustikoita
1/2 – 1 dl sokeria

Sekoita jauhoista, sokerista, pehmeästä rasvasta ja munan keltuaisista tasainen taikina.   

Painele taikina pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan olla kylmässä puolisen tuntia.  

Paista piirakkapohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.   

Raasta tai hienonna leikkuuveitsellä mantelimassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä mantelimassa, valkuaisvaahto marjat sekä sokeri.    

Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskiosassa vielä noin 25 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan heti jäähdyttyään. Piirakkaa ei voi pakastaa.

(kuva: Martat)

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat