Marjaisa klassikkoherkku vailla vertaa! Katso marenkisen marjapiirakan resepti
Marjapiirakka on kesän klassikkoherkku. Tässä piirakassa marenki ja mantelimassa tekevät piirakasta erityisen ihanan.
Resepti
1 dl sämpyläjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g margariinia
2 keltuaista
täyte:
100 g mantelimassaa
2 valkuaista
1/2 l marjoja, esim. viinimarjoja tai mustikoita
1/2 – 1 dl sokeria
Sekoita jauhoista, sokerista, pehmeästä rasvasta ja munan keltuaisista tasainen taikina.
Painele taikina pyöreän irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Anna vuoan olla kylmässä puolisen tuntia.
Paista piirakkapohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Raasta tai hienonna leikkuuveitsellä mantelimassa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä mantelimassa, valkuaisvaahto marjat sekä sokeri.
Kaada seos puolikypsän piirakkapohjan päälle ja jatka paistamista uunin keskiosassa vielä noin 25 minuuttia. Piirakka on parhaimmillaan heti jäähdyttyään. Piirakkaa ei voi pakastaa.