Kuva: Martat

Parsarisoton viimeinen silaus tulee limetistä - katso resepti

10.05.2017 12:25 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Resepti

Liemi

8 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä (myös alkoholiton käy)
2 rkl kasvisfondia
½ dl limettimehua
2 tl raastettua limetinkuorta
1 tl suolaa

Risotto

500 g tuoretta vihreää parsaa
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
2 dl parmesaaniraastetta

koristeeksi yrttejä
   

Risottoriisiksi kannattaa valita pyöreäjyväinen riisi. Esimerkiksi arborio-lajikkeen riisi on hyvä. Parboiled-käsitelty riisi ei ole hyvä risottoriisi.  

Voit kokeilla halutessasi viinin tilalla omenatäysmehua tai käyttää nesteenä ainoastaan kasvislientä.

Valmista ensin liemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Pidä liemi kuumana, jotta voit lisätä risottoon aina kuumaa nestettä. Tällöin kypsyminen ei katkea.  

Tee kaikki alkuvalmistelut ennen kuin alat kypsentää risottoa. Varaa tarvittavat raaka-aineet lieden lähelle.  

Huuhtele parsat. Ohutkuorisia parsoja ei tarvitse kuoria. Leikkaa tai napsauta pois parsan tyven puumainen osa (noin 2–3 cm). Paloittele parsan varret mutta jätä nuput kokonaisiksi. Vaihtoehtoisesti voit keittää tai paistaa parsat kokonaisina ja tarjota ne risoton päällä.   

Hienonna sipulit. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi.   

Lisää kattilaan kauhallinen lientä kerrallaan ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Kun neste on melkein imeytynyt riisiin, lisää aina uusi kauhallinen lientä. Sekoita risottoa usein valmistuksen aikana.   

Risoton kypsymiseen menee kaikkiaan noin 20 minuuttia. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 6 minuuttia. Nuput kannattaa lisätä vähän myöhemmin kuin varsiosat, sillä ne kypsyvät nopeammin. Sekoita lopuksi risoton joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoa heti.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat