Kirpeä voikukkasalaatti kesäiseen ruokapöytään - kokeile helppoa reseptiä
Kesäkuun ensimmäisellä viikolla vietetään villiyrttiviikkoa. Kokeile vaikka kirpeää voikukkasalaattia. Kerää salaattiin mahdollisiman ehytreunaisia voikukan lehtiä. Sitruskastike korostaa kasvisten makuja.
½ l nuoria voikukan lehtiä
lohko amerikansalaattia
2 appelsiinia tai 1 greippi
2 pientä punasipulia tai 1 tavallinen sipuli
kastike:
1 appelsiinin mehu
½ sitruunan mehu
1 murskattu valkosipulin kynsi
ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria
1 tl hunajaa
1. Valitse salaattiin mahdollisimman nuoria ja varjossa kasvaneita voikukan lehtiä. Ne ovat pehmeämmän makuisia kuin vanhat lehdet.
2. Huuhtele lehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai pyyheliinalla. Voit myös poistaa kitkerää maitiaisnestettä sisältävän keskiruodin. Silppua halutessasi lehtiä jonkin verran tai käytä ne kokonaisina. Leikkaa salaatti karkeaksi rouheeksi. Kuori appelsiinit ja paloittele hedelmäliha. Suikaloi sipulit. Laita ainekset salaattikulhoon.
3. Sekoita appelsiinin ja sitruunan mehujen joukkoon mausteet ja hunaja. Kaada kastike salaatin päälle. Anna vetäytyä ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua.