Nokkosnäkkäri sopii gluteenittomaan ruokavalioon - katso terveellinen resepti
Tämä helposti valmistuva ja rapea näkkäri maistuu ihanasti siemeniltä ja nokkoselta. Lisäksi se sopii moneen erityisruokavalioon.
2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½–1 dl kuivattua nokkosrouhetta
½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
¾ dl rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
Pinnalle: seesaminsiemeniä
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista 150-asteisessa uunissa 45–50 minuuttia.
Jäähdytä ja murra sopiviksi paloiksi.