Kasviksista syntyy herkullinen ruoka - kokeile fenkoli-kukkakaalipaistos -reseptiä
Fenkoli-kukkakaalipaistos on helppo kasvisruoka. Nauti maukasta paistosta siltään tai kasvislisäkkeenä liharuoalle.
1 keskikokoinen kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 salaattifenkoli
250 g herkkusieniä
1 tl suolaa
Kuorrutuskastike:
6 tomaattia
1 rs (250 g) sulatejuustoa
suolaa
kirveliä
1. Paloittele kukkakaali, viipaloi kesäkurpitsa ja suikaloi salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi.
2. Paloittele sienet neljään osaan. Freesaa kasvikset pannulla ja mausta suolalla.
3. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita pannuun yhdessä sulatejuuston kanssa. Kuumenna seos ja mausta. Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.