Kuva: Fotolia

Resepti, jolla saat uudet perunat maistumaan

30.05.2017 12:05 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Alkukesän parhaimpia hetkiä on päästä nauttimaan varhaisperunoista. Uudet perunat ovat suurta herkkua, kunhan ne osaa laittaa oikein.

1 kg varhaisperunoita
vettä
karkeaa merisuolaa
tuoreita tillinvarsia

Lisäksi:
tuoretta, hienonnettua tilliä

Pese vastanostetut varhaisperunat juoksevassa vedessä juuresharjalla harjaten puhtaiksi ja kuorettomiksi. Siirrä perunat odottamaan kylmään, raikkaaseen veteen.

Kuumenna keitinvesi kiehuvaksi. Mausta karkealla suolalla niin, että litralle vettä tulee 1 tl suolaa.

Lisää perunat kokojärjestyksessä, isot ensin, hetken kuluttua keskikokoiset ja lopuksi pienimmät mukulat. Tarkista, että vesi vain juuri ja juuri peittää perunat.. Kaada ylimääräinen vesi tarvittaessa pois.

Anna perunoiden kiehua kevyesti poreillen. Keittoaika vaihtelee koon mukaan: 8–12 minuuttia voi riittää, mutta joskus menee 15–20 minuuttiakin. Kokeile kypsyyttä välillä cocktailtikulla tai terävän veitsen kärjellä.

Valuta keitinvesi tarkkaan pois kattilasta. Poista tillinvarretkin.

Aseta perunoiden päälle muutama arkki talouspaperia tai puhdas astiapyyhe imemään kosteutta ja sulje kattila kannella. Kun perunat ovat täysin kuivahtaneet, lisää niille tuoretta, hienonnettua tilliä.

Nosta perunat höyryävän kuumina pöytään.

Tarjoa perunoiden kanssa esimerkiksi savukalaa, grillattua makkaraa ja kermaviili- tai jogurttikastiketta.

Vinkki: Nykyään on saatavana karheapintaisia käsineitä, joiden avulla kuoret irtoavat vesipesussa helposti. Paljain käsin hangatenkin ohuet kuoret lähtevät pois.

Vinkki: Jos perunoita jää tähteeksi, kylmät varhaisperunat maistuvat ruisleivän päällä, salaatissa tai niitä voi grillata.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat