Kuva: Martat

Suussa sulava mustaherukka-marenkijäädyke kruunaa kahvipöydän - katso resepti

30.05.2017 12:31 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Valmistusohje

noin 3 dl mustaherukoita
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 muna
2 rkl sokeria
100 -150 g marenkeja
Koristeeksi: mustaherukan terttuja ja marenkeja

1. Survo tai soseuta mustaherukat. Sauvasekoittajalla soseuttaminen käy helposti.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin muna ja sokeri. Sekoita vaahdot kevyesti keskenään, lisää survos ja paloitellut marengit.

3. Kaada seos jäädyke- tai rengaskakkuvuokaan, peitä vuoka muovikelmulla. Anna seoksen jäähtyä pakastimessa muutama tunti, mieluiten yön yli.

4. Ota jäädyke noin puoli tuntia ennen tarjoamista pois pakastimesta. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.

5. Koristele kokonaisilla marjoilla ja marengeilla.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat