Kesäkurpitsaletut saavat tulisuutta tabascosta - katso helppo resepti
Kesäkurpitsaa voi käyttää monenlaisiin ruokiin, leivonnaisiin ja säilykkeisiin.
Valmistusohje
1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 5 dl valmista raastetta)
2–3 munaa
1 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl vehnäjauhoja
yrttisuolaa
1–2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
cayennepippuria tai tabascoa
öljyä tai voita paistamiseen
1. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi. Lisää munat, hiutaleet ja jauhot. Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria.
2. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
3. Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja. Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.
Tarjoile letut esimerkiksi minttukastikkeen kanssa.