Kuva: Martat

Kesäinen kalakeitto uusista perunoista ja kotimaisista arvokaloista - katso resepti

15.06.2017 12:53 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Perinteinen kalakeitto saa kesäisen maun uusista perunoista ja kevätsipulista. Keittoon voit käyttää lohen lisäksi esimerkiksi kuhaa, siikaa, lahnaa tai vaikkapa seitiä.

Valmistusohje

1 l kalalientä
8 kokonaista maustepippuria
½ tl kuivattua fenkolia
600 g uusia perunoita
2 porkkanaa
2 – 3 kevätsipulia
500 g perattua lohta tai muuta kalaa
2 dl ruokakermaa
½ dl tilliä
suolaa

1. Mittaa liemi kattilaan ja kuumenna. Lisää maustepippurit ja fenkoli. Keitä n. 5 min.

2. Pese ja paloittele perunat ja kuoritut porkkanat. Hienonna sipulit ja lisää kaikki kasvikset kattilaan ja jatka keittämistä 10 min tai kunnes kypsiä.

3. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Lisää kerma. Ota kattila liedeltä ja anna keiton seistä muutama minuutti kannen alla, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

4. Lisää hienonnettu tilli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat