Kuva: Fotolia

Falafel-pyörykät maistuvat kesälounaaksi salaatin kera - katso resepti

22.06.2017 14:23 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Kikherneistä syntyy vaivattomasti pihvejä ja pyöryköitä. Kikherneet voi keittää itse tai käyttää säilykekikherneitä. Säilykeherneet on nopea vaihtoehto.

Valmistusohje

noin 250 g kypsiä kikherneitä
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua persiljaa rouhittuna
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1–2 rkl sitruunanmehua
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
3/4 tl suolaa
1/4 tl chilijauhetta

Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Paistamiseen:              
öljyä

1. Valmista mureketaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.  Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella kulhossa.

2. Kaada seesaminsiemeniä lautaselle.

3. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Annoksesta tulee 8–10 pihviä.

4. Kääntele pihvit molemmin seesaminsiemenissä.

5. Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi muutama minuutti per puoli.

6. Tarjoa esimerkiksi minttukastikkeen ja salaatin tai juuresraasteen kanssa.

7. Kikherneet voi keittää itse tai käyttää säilykekikherneitä.  Säilykeherneet on nopea vaihtoehto.

Kuivattujen kikherneiden käsittelyohjeet:

Liota kikherneitä väljässä vedessä 8 tuntia. Huuhtele ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 45 minuuttia.

Anna kikherneiden jäähtyä keitinvedessä ennen kuin kaadat veden siivilän läpi pois.

1 dl kuivattuja kikherneitä painaa noin 80 g.

1 dl:stä tulee noin 3 dl eli noin 200 g kypsiä kikherneitä.

(kuva: Martat)

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat