Kuva: Martat

Juustoinen kesäkurpitsa maistuu lounaalla - katso herkullinen resepti

26.06.2017 08:56 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Valmistusohje

3 keskikokoista kesäkurpitsaa
sitruunapippuria
1 rkl öljyä tai voita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g pakastemaissia
1/2 tl mustapippurirouhetta
100–150 g sinihomejuustoa
1 dl persiljaa hienonnettuna

1. Laita kesäkurpitsat kiehuvaan veteen pariksi kolmeksi minuutiksi. Kuivaa ja halkaise pituussuunnassa. Koverra sisus lusikalla ja kuutioi se. Ripottele kurpitsan sisäpuolelle sitruunapippuria.

2. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen hienonnettu sipuli ja valkosipuli, maissi ja viimeisenä kesäkurpitsakuutiot. Kuullota, älä ruskista. Mausta pippurilla ja lisää juusto ja persilja. Täytä kurpitsat kasvis-juustoseoksella.

3. Kuumenna grillissä, pannulla tai uunissa 200 asteessa, kunnes täyte on kuumaa. Tarjoa sellaisenaan tai grillatun lihan tai muun ruoan lisäkkeenä.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat