Kuva: Martat

Kaura-porkkanapatukoista energiaa päivään! Katso resepti hyville eväspatukoille

20.07.2017 13:18 - Martat

Iskelmä esittelee Marttojen parhaat reseptit.

Valmistusohje

50 g margariinia tai voita
0,25 dl (vaahtera)siirappia
0,5 dl hunajaa
1 iso porkkana
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
3,5 dl kuivattuja aprikooseja ja rusinoita
50 g mantelirouhetta
1 dl cashewpähkinöitä palasina
0,5 dl erilaisia siemeniä
1 tl kanelia

1. Kuumenna uuni 175°C:seen.

2. Mittaa kattilaan rasva, siirappi ja hunaja. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa.

3. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Yhdistä kulhossa hiutaleet, kuivatut hedelmät sekä pähkinät, mantelit ja siemenet. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja kaneli. Kaada päälle voi-hunajaseos ja sekoita.

4. Vuoraa uunivuoka (n. 20×30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Nostele seos vuokaan ja painele kostutetuin käsin se kunnolla tiiviiksi.

5. Paista 20-30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassaan ainakin 2 tuntia ennen leikkaamista. Leikkaa jäähtynyt ja jähmettynyt levy patukoiksi.

Yhteistyössä Martat.fi

Vinkki! Marttojen kotitalousasiantuntijat auttavat sinua mielellään. Kysy ja keskustele!

Lisää vinkkejä martat.fi

Kilpailut

Uusimmat