Kuva: Fotolia

Toisen takapuolen haistaminen ja muut asiat, joita et koskaan kuvitellut tekeväsi ennen vanhemmuutta

22.07.2017 18:15 - Senja Rapila

Aikuisen elämä muuttuu kertaheitolla, kun lapset astuvat mukaan arkeen.

Kuinka lapsen saaminen muuttaa aikuisen käyttäytymistä? Mitä asioita et varmasti voinut edes kuvitellakaan tekeväsi ennen kuin sait lapsia? Voit lukea Pop Sugar -sivuston listaamat asiat alapuolelta.

1. Jonkun toisen takapuolen haistaminen.

Lause "kakkasitko sinä?" tulee ulos suusta lukemattomia kertoja vanhemmaksi tullessa. Tätä seuraa usein se, että tarkistetaan fakta haistamalla taaperon tai vauvan vaippaa.

2. Jonkun toisen nenän kaivaminen.

Vanhemman elämässä tulee aika, kun lapsen nenästä pitää kaivaa suuria räkäklimppejä, koska hän ei osaa niitä itse ottaa nenästään. Olisitko kuvitellut sitä nuoruudessasi, että sinusta tulisi jonkun henkilökohtainen räänpoistaja?

3. Jonkun toisen jämien syöminen.

Kylmiä nugetteja, makaronilaatikon jämä, puoliksisyötyjä leipiä... Tämä on kaikkea sitä, mitä äidit yleisesti syövät. Usein äidit unohtavat syödä itse kunnollisen ruuan päivän aikana touhuillessa, joten sitä tulee naposteltua oman lapsen jämiä.

4. Kaikkien omien rahojen käyttäminen johonkin muuhun.

Ennen lapsien saamista saatoit tuhlata tienaamasi rahat itseesi, ostaa vaatteita ja matkustella. Lasten jälkeen rahat menevät suurilta osin lasten hyvinvointiin ja muihin tarpeisiin. Eivätkä lapset välttämättä edes osoita kiitollisuutta - ainakaan teini-iässä.

5. Jonkun toisen oksennuksen ja ruumiineritteiden siivoaminen.

Kuvittelitko koskaan, että joutuisit siivoamaan jonkun toisen oksennuksia, pissoja tai kakkoja? Et välttämättä. Sen kuitenkin kokee siinä vaiheessa, kun lapsi sairastuu vatsatautiin tai oksennustautiin, ja oksennusta löytyy aamuyöllä sängystä, matoilta, verhoista...

6. Jonkun toisen vessatavoista huolehtiminen.

Sitäkään et välttämättä koskaan tullut pohtineeksi ennen lasten saamista, että olisit joskus aidosti kiinnostunut jonkun vessatavoista. Tai siitä, kakkaako hän tarpeeksi, liikaa tai väärän väristä ulostetta? Et todennäköisesti, mutta lasten saamisen jälkeen olet tässä tilanteessa.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Ruutuajasta joustaminen ja lisääntynyt syyllisyys – asiat, jotka muuttuvat toisen lapsen synnyttyä

Lue myös: Valkoiset valheet, jotka jokainen vanhempi on joskus kertonut itselleen - samaistutko?

Lue myös: Olisiko jo aika hankkia lapsia? - Kysy itseltäsi kolme asiaa

Kilpailut

Uusimmat