Kuva: Fotolia

Haaveiletko naimisiinmenosta? Ajatuksella tutkitusti positiivisia vaikutuksia elämääsi

28.07.2016 18:45 - Tiina Svensk

Joskus tulevaisuuden ajatteleminen kannattaa, sillä voi nimittäin paljon positiivisia vaikutuksia käytökseesi.

Oletko suunnitellut meneväsi naimisiin lähitulevaisuudessa? Suunnitelmillasi on paljon positiivisia vaikutuksia: ajatukset sitoutumisesta eivät ainoastaan piristä mieltä, vaan vaikuttavat myös käytökseesi - jopa merkittävän paljon, kertoo Elite Daily.

Vähentää rikollisuuden riskiä

Ohiolaisen tutkimuksen mukaan pelkkä naimisiin menon ajattelu vaikuttaa käytökseesi positiivisesti: jos teini-ikäiset ja nuoret aikuiset ajattelivat menevänsä naimisiin seuraavan viiden vuoden sisällä, heidän käytöksensä oli paljon rauhallisempaa ja heillä oli vähemmän taipumusta huonoon käytökseen.

Useat tutkimukset ovat jo aiemmin osoittaneet, että avioliitto vähentää henkilöiden riskiä sortua rikoksiin. Ohiolaistutkimus oli kuitenkin ensimmäinen, joka pystyi osoittamaan pelkän aikomuksen avioitua vaikuttavan tutkimusryhmän käytökseen.

Nuoret ajattelevat tulevaisuuttaan

Tutkimus suoritettiin kyselyllä, jossa otantaryhmän jäseniä pyydettiin arvioimaan heidän tulevaisuuttaan. Myös ihmisten rikosrekisterit tarkastettiin ja heiltä kysyttiin, olivatko he koskaan sortuneet varkauden, loukkauksen tai huumeiden hallussapidon kaltaisiin rikoksiin.

Tutkimukseen osallistuneita seurattiin vuoden ajan. Aluksi 43 prosenttia ryhmästä suunnitteli menevänsä naimisiin viiden vuoden sisällä. Vuoden päästä prosenttilukema oli noussut 48:aan. Vuoden sisällä myös rikosten tekeminen ja huono käytös olivat laskeneet huomattavasti.

Tutkimusryhmän mukaan avioliiton ajattelu vaikuttaa siihen, miten nuoret miettivät tekojensa seurauksia. Jos he ajattelevat sitoutuvansa lähitulevaisuudessa kumppaniinsa, he eivät halua tehdä teoillaan hallaa yhteiselle tulevaisuudelle.

Lue myös: Hääpäivä kertoo paljon avioliiton kestosta - lue, millaiset häät takavat onnellisen yhteiselon

Lue myös: Hääsuunnittelijat paljastavat: Hulluimmat asiat, joita hääparit ovat tehneet

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat