Kuva: Fotolia

Illanistujaiset tulossa? 7 helppoa vinkkiä, joiden avulla suunnittelet onnistuneet juhlat

23.07.2016 16:15 - Emmi Moilanen

Juhlien järjestäminen vaatii aikaa ja vaivaa. Onkin hyvä muistaa, ettei kaikesta tarvitse selviytyä yksin, vaan voit hyvällä omalla tunnolla pyytää ystäviä apuun.

Tupaantuliaisten tai illanistujaisten järjestäminen voi tuntua stressaavalta ja tehtävää saattaa olla runsaasti ennen juhla-iltaa - etenkin, jos vieraita on tulossa paljon. Popsugar listasi neuvot, joiden avulla teet juhlien järjestämisestä ja emännöinnistä helppoa.

1. Varaa runsaasti aikaa valmisteluihin

Aloita juhlien suunnittelu heti, kun olet tehnyt päätöksen illanistujaisten järjestämisestä. Laadi ensiksi suuntaa antava vieraslista, jonka jälkeen sinun on helpompi suunnitella tarjottavia ruokia ja herkkuja sekä niiden määrää.

2. Pidä vieraslista lyhyenä

Jos juhlien emännöinti ei suju sinulta luonnostaan ja ajatus suuren vierasmäärän viihdyttämisestä tuntuu raskaalta, pidä illanistujaiset vain hyvien ystävien kesken. Etenkin jos olet järjestämässä juhlia ensimmäistä kertaa, on täysin sallittua jättää esimerkiksi työkaverit tai hyvän päivän tutut vieraslistan ulkopuolelle.

3. Älä kokeile uutta ruokalajia tai leivonnaista

Juhlat eivät ole paras hetki kokeilla ensimmäistä kertaa uutta leivonnaista tai ruokalajia. Ensimmäisissä kerroissa on aina se vaara, että lopputulos ei ole toivottu tai pahimmassa tapauksessa huomaat epäonnistuneesi jo valmistusvaiheessa. Säästät aikaa ja vaivaa turvatumalla juhlatarjoiluissa omiin bravuureihisi.

4. Pyydä läheisiä ystäviä saapumaan etuajassa

Jos juhlistasi on tulossa suuret ja jännität niiden sujumista, on hyvä pyytää muutama läheinen ystävä saapumaan juhlapaikalle jo etukäteen. He todennäköisesti tietävät, kuinka lievittää ahdistuneisuuttasi, sekä saat samalla muutaman ylimääräisen käsiparin avuksesi viime hetken valmisteluja varten.

5. Panosta tunnelman luomiseen

Juhlapaikan siisteydellä ja valaistuksella voi olla yllättävän suuri vaikutus siihen, kokevatko vieraat järjestämäsi tilaisuuden viihtyisäksi. Valaistus saattaa tuntua pieneltä seikalta kaikkien muiden juhlavalmistelujen rinnalla, mutta valon määrällä on yllättävän suuri merkitys tunnelman luomisessa. Siivoamisen lisäksi kannattaa siis testata myös valaistus etukäteen.

6. Värvää apujoukkoja

Juhlien järjestäminen ei tarkoita sitä, että sinun tulisi suoriutua kaikesta yksin. Voit pyytää ystäviäsi tuomaan mukanaan tarvittavia astioita tai jälkiruokatarpeita ja naposteltavaa. Jos joku vieraista tarjoaa apuaan esimerkiksi keittiön puolella tai siivouksessa, voit hyvällä omallatunnolla ottaa tarjouksen vastaan.

7. Seurustele ja nauti

Varmista, että vaihdat kuulumisia jokaisen juhlavieraan kanssa. On myös hyvä kiinnittää erityishuomiota niiden vieraiden viihtyvyyteen, jotka ovat saapuneet yksin, eivätkä tunne seurueesta ketään muuta kuin sinut. Kun ystäväsi tuntevat olonsa hyväksi ja rennoksi, vaikuttaa se yleensä koko juhlien tunnelmaan. Kun ilmapiiri on rento ja avoin, myös sinun on helpompi vaihtaa vapaalle sekä nauttia järjestämistäsi juhlista.

Lähde: Popsugar

Lue myös: Miten vietät elämäsi kesän? Lue helpot vinkit täydellisille hellepäiville

Kilpailut

Uusimmat