Kuva: Fotolia

Meri-Tuuli Lindström ohjeistaa pataruokien tekoon - Katso luistelupossun resepti!

21.10.2016 15:44 - Emma Ylistalo

Pataruoka sopii hyvin myös arkeen, sillä se valmistuu kätevästi esimerkiksi yön aikana.

Meri-Tuuli Lindstömiltä ilmestyi hetki sitten Pataruokaa-kirja, jossa opastaa hitaaseen, mutta helppoon ruuanlaittoon. Vaikka pataruokaa ei valmistetakaan aivan hetkessä, sopii se ruokakirjailijan mukaan myös arkeen.

- Padan valmisteluihin, siihen, että paistaa sipulit ja lihoihin pinnan ja laittaa ainekset pataan, niin siihen menee puoli tuntia. Että tavallaan se on pikaruokaa ja uuni tekee loput.

Tämä jälkeen Lindström laittaa padan yöksi uuniin muhimaan matalalle lämmölle ja nostaa sen aamulla herättyään pois uunista. Mies laittaa sen herättyään jääkaappiin ja illalla padasta on jokaisen perheenjäsenen helppo lämmittää itselleen annos. 

Pataruoka lämmittää pakkasella

Pataan kannattaa valita liha, joka sisältää rasvaa ja sidekudoksia, sillä näin saa aikaan mehevän padan.

- Ja mielellään vielä jos löytää luullista lihaa. Sillä saa sitä makua ja syvyyttä ja koostumusta siihen pataan, mikä minun mielestäni kuuluu siihen ruokaan, Lindström vinkkaa.

Luistelupossu on resepti, jonka Lindström kehitteli vuosia sitten, kun hänen piti kokata ystäväporukalleen. Hauskan nimen takaa löytyy myös tarina.

-Meidän piti mennä kavereiden kanssa luistelemaan ja ajatus oli, että kun tullaan luistelemasta, niin minä nostan sen padan uunista pöytään ja sitten me nautitaan ihanaa lämmintä pataruokaa. Mutta me oltiin niin laiskoja, kun oli yli 20 astetta pakkasta, että me ei menty luistelemaan.

(kuva: AOP)

Luistelupossu

600 g porsaan kassleria

1 lanttu

6 valkosipulinkynttä

5 salottisipulia

1 dl lime picklea (Rajah tai Patak's)

½ dl keltaisia rusinoita

1 kanelitanko

1 laakerinlehti

3 tähtianista

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

2 dl vettä

suolaa

Tarjoiluun basmatiriisiä.

Kuutioi porsaan liha. Kuori ja kuutioi lanttu, kuori valkosipulit ja sipulit.

Laita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta pataan. Lämmitä pata liedellä kiehuvaksi ja nosta sitten uuniin. Hauduta 140 asteessa ainakin 4 tuntia. Tarkista lopuksi suolan määrä.

Lähde: Meri-Tuuli Lindström, Pataruokaa, WSOY (2016)

Lue myös: Taivaallinen pannukakkuresepti kerää kehuja joka puolella - katso maistuva ohje

Kilpailut

Uusimmat