Kuva: Fotolia

Nauti vapaapäivistä kunnolla - vinkit töistä palautumiseen takaavat täydellisen viikonlopun

29.07.2016 22:15 - Tiina Svensk

Jos viikonloppu näyttää vapaalta, kannattaa kesäpäivistä ottaa kaikki irti.

Töistä vapaa viikonloppu ei aina välttämättä tarkoita sitä, että työasiat jäisivät työajalle. Valitettavan usein vapaapäivinä palautuminen ja kesästä nauttiminen jäävät vähälle, kun työasiat pyörivät mielessä - vaikka ei tarvitsisi.

Omasta viikonlopusta kannattaakin ottaa kaikki irti, ja kesäpäivistä tulisi nauttia täysin sydämin. SELF jakoi parhaimmat vinkit siihen, kuinka omat ajatukset saa suunnattua vapaapäivän viettoon rankankin työviikon jälkeen:

1. Järjestele työt ennen päivän päättymistä

Viimeisinä työtunteina kannattaa valmistautua vapaapäiviin järjestämällä työtilat siistiksi. Siivoamiseen kuuluu myös tehtävien läpikäyminen: onhan kaikki tarvittava tehty, ja mitkä asiat selvität tulevalla viikolla?

Kun lähdet töistä ja jätät jälkeesi siistin työtilan, sinun ei tarvitse tuhlata aikaa ja energiaa siihen, että pohtisit tekemättömiä tehtäviä tai sotkuista työpöytääsi.

2. Tee lyhyt mielikuvaharjoitus

Kun tulet töistä kotiin, ota hetki aikaa vain itsellesi ja mielellesi. Voit meditoita tai tehdä lyhyen hengitysharjoituksen, jonka avulla tyhjennät ajatuksesi työasioista. Jo muutaman minuutin tietoinen mielikuvaharjoitus auttaa sinua palaamaan takaisin hetkeen - ja unohtamaan työasiat menneelle viikolle.

3. Älä tuo töitä kotiin - kirjaimellisesti

Töitä ei kannata pitää ajatuksissaan vapaapäivien aikana. Sen vuoksi töitä ei kannata myöskään työdä kotiin muistuttamaan tehtävistä, jotka ovat vielä tekemättä. Sitä paitsi sinun ei tarvitse käyttää vapaa-aikaasi siihen, että tekisit rästiin jääneitä tehtäviä.

4. Keskity iloon

Rankan työviikon jälkeen on tärkeää, että voit keskittyä asioihin, jotka tekevät sinut iloiseksi. Sellaiset aktiviteetit viestittävät kehollesi ja mielellesi, että olet vapaalla. Keskity siis asioihin, joista saat iloa: ehkä haluat treenata tai suunnata ulkoilmaan ystäviesi kanssa. Olipa aktiviteettisi mikä tahansa, tiedä, että olet sen ansainnut.

Lue myös: Opettaja antoi oppilailleen tehtävälistan viikonlopuksi - ota mallia!

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat