Kuva: Fotolia

Oletko ostamassa lapsellesi talvivaatteita? 3 tärkeää muistisääntöä

22.10.2016 13:15 - Karoliina Kotala

Monen lapsiperheen syyshankintoihin kuuluu uusien talvivaatteiden osto perheen pienimmille. Tarjolla on monenlaista vaihtoehtoa, mutta ammattilaisen vinkeillä löydät parhaat asut lapsellesi.

Polarn O. Pyret –lastenvaateketjun Suomen markkinointipäällikkö Jenni Paajasen mukaan lapsen talvivaatteiden valinnassa tärkeää on huomioida lapsi yksilönä.  

- Se kuinka helposti lapselle tulee kylmä on melko lapsikohtaista, joten kerrospukeutuminen on hyvä idea. On siis suositeltavaa käyttää aluskerrastoa ja välikerrastoa, joiden päälle laitetaan ulkovaatteet. Tärkeää on, että lapsi on kuiva, lämmin ja iloinen leikkiessään ulkona, Paajanen kertoo. 

Nykyisin talvivaatteissa on myös oletusarvoisesti paljon teknisiä ominaisuuksia eli ne kestävät hyvin muun muassa vettä ja tuulta.  

- Suomenkin sisällä sääolot saattavat vaihdella melkoisesti, joten hyvä talvivaate toimii kaikenlaisissa sääolosuhteissa. Tärkeää on myös, että vaate on mukava lapsen päällä ja leikkaukset sopivat oikeisiin kohtiin, Paajanen summaa.  

Tämän hetken lastenvaatetrendeissä yksi ajankohtainen teema on ekologisuus. Ulkovaatteissa ekologisuus ilmenee muun muassa tuotteen kestävyytenä, materiaalivalintoina sekä tuotannossa käytettävien haitallisten kemikaalien, kuten PFC-yhdisteiden kieltämisenä. 

- Tärkeää onkin, että vaatteet kestävät kulutusta ja ovat helposti yhdisteltävissä. Tarkoitus on, että sisarukset voivat käyttää samoja vaatteita vielä ensimmäisen jälkeen, Paajanen kertoo.  

Kun valitset lapsellesi talvivaatteita, muista siis:

1. Valitse tuulen- ja vedenpitävä vaate, joka toimii erilaisissa sääoloissa. Katso kuitenkin, että asu on hengittävä

2. Katso, että vaate istuu juuri sinun lapsellesi hyvin niin, että leikkaukset osuvat oikeisiin kohtiin. Vaatteen kuuluu olla mukava lapsen päällä. Pyydä tarvittaessa apua myyjältä.

3. Valitse vaate, joka on helppo ja nopea pukea ja riisua. On myös plussaa, jos vaate on helppo yhdistellä esimerkiksi erilaisten asusteiden kanssa.

Lue myös: Kolmosten isä kyllästyi lasten kinasteluun autossa - nerokas ratkaisu naurattaa

Kilpailut

Uusimmat