Kuva: Fotolia

Tappelevatko lapsesi paljon keskenään? Hyvä, heistä tulee läheisempiä aikuisena

21.07.2016 09:59 - Rea Tallgren

Vaikka lasten riitelyn seuraaminen ja tuomaroiminen onkin rasittavaa puuhaa, opettelevat lapset riidellessään tärkeitä elämäntaitoja.

Niille, joilla on sisaruksia, ovat riidat tuttua kauraa. Milloin toinen ärsytti pelkällä olemassaolollaan, milloin sotki leikkejä, milloin lainasi tavaroita ilman lupaa tai tunki mukaan leikkihin, joihin ei olisi ollut mitään asiaa. The Telegraph uutisoi kuitenkin nyt, että mitä enemmän sisarukset ovat pienenä riidelleet, sitä läheisempiä he luultavasti nykyään ovat.

Sivuston mukaan mitä voimakkaampia tunteita sisaruksilla on toisiaan kohtaan lapsena ollut, sitä vahvempi side heillä toisiinsa on - vaikka tunteet sitten olisivatkin monesti olleet negatiivisia riitojen takia. 

Sisarusten kanssa riiteleminen on myös opettanut paljon siitä, miten konfliktitilanteissa käyttäydytään ja millaisia ongelmanratkaisukeinoja on olemassa.

Kaikkia tällaisia taitoja tarvitaan myös työelämässä ja niitä kutsutaankin "emotionaaliseksi älykkyydeksi." Emotionaalisella älykkyydellä puolestaan on suorannaisia vaikutuksia siihen, millainen näkökulma ihmisellä on elämään ja kuinka menestynyt ja onnellinen hänestä tulee. 

Lue myös: Miksi kaikkitietävä ja ärsyttävä isosisko on paras? 7 syytä

Lue myös: Sisarusten tatuoinnit osoittavat läheisyyttä - katso suloiset kuvat!

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat