Kuva: Fotolia

Tee aamustasi kertaheitolla parempi – 7 helppoa tapaa

02.07.2016 10:15 - Senja Rapila

Jätä tekosyyt pois ja keskity aamuherätyksen positiivisiin puoliin.

Ovatko aamut sinulle vaikeita? Jos vastasit kyllä, kannattaa kokeilla rutiinien vaihtamista. Pelkästään ajoissa nukkumaan meneminen ei välttämättä auta, vaan on useita tapoja, joilla voi tehdä aamuherätyksestä itselleen mieluisan.

1. Älä sano itsellesi, ettet ole aamuihminen.

Vain koska et ole aamuihminen, ei se tarkoita etteikö sinusta olisi sellaiseksi. Voit muuttaa ajatusmaailmaasi ja muuttaa aamurutiineitasi helposti.

Sen sijaan että sanoisit jatkuvasti itsellesi, ettet ole aamuihminen, usko itseesi. Omien ajatuksien muuttaminen on ensimmäinen askel siihen, että voit kehittää itsellesi voimaannuttavat ja energisoivat aamurutiinit.

2. Herää vähintään kaksi tuntia ennen kotoa poistumista.

Sinun ei tarvitse herätä kukonlaulun aikaan, mutta sinun kannattaa herätä vähintään kaksi tuntia ennen kotoa poistumista. Jos olet menossa töihin kahdeksaksi, nouse kuudelta. Tämä antaa sinulle aikaa mietiskellä, syödä ja herätellä kroppaasi. On miltei mahdotonta tehdä aamusta hyvä, jos on jatkuvasti kiire töihin.

3. Juo vettä heti herättyäsi.

Yleensä yön jälkeen kroppa kärsii yleisesti nestehukasta, joten on hyvin tärkeää muistaa juoda heti aamulla vettä. Aloita siis aamusi vesilasillisella, jotta saat nesteytyksen kuntoon.  

4. Lue jotain inspiroivaa.

Voit saada yllättävää energiaa aamuusi lukemalla jotain positiivista ja inspiroivaa. Voit lukea pelkästään 10 minuuttia aamusta esimerkiksi kirjaa tai blogia, joka saa sinut inspiroitumaan. Pelkästään inspiroivien kuvienkin katselu voi auttaa. Se ruokkii ajatuksiasi ja valmistelee sinut päivän koitoksiin.

5. Ruoki sieluasi hiljaisuudella.

Ota aamuisin aikaa sille, että nautit hiljaisuudesta. Tee aamukahvi, istahda sohvalle ja nauti. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla meditointia tai päiväkirjan kirjoittamista. Vaikka pieni hiljaisuuden hetki kestäisikin vain viisi minuuttia, se voi antaa sinulle huomattavasti energiaa.

6. Tee jotain fyysistä.

Kun heräät, liiku! Jos et harrasta kuntosalilla käymistä, voit vaihtoehtoisesti vaikka kävellä töihin tai korttelin ympäri. Kokeile aamujoogaa tai treenaa nopea hikitreeni olohuoneessa. Liikunta vapauttaa endorfiineja ja auttaa päivän käynnistämisessä. 

7. Syö terveellinen aamupala.

Aamupala on todella päivän tärkein ateria. Kokeile tehdä itsellesi terveellinen aamusmoothie tai terveellinen munakas. 

Lähde: Time

Lue myös: Uuvuttaako arki? 6 vinkkiä tehokkaaseen ajanhallintaan

Kilpailut

Uusimmat