Kuva: Fotolia

Tuliko ruoastasi liian suolaista? Muutamalla kikalla pelastat tilanteen

31.08.2016 20:15 - Pauliina Jokinen

Ruoan voi vielä syödä!

Vieraat ovat juuri saapumassa, kun maistat ruokaa ensimmäisen kerran. Samalla huomaat lisänneesi liikaa suolaa. Mikä avuksi?

Tilanne on vielä pelastettavissa ja illallinen voi onnistua, kun tuunaat ruoan nopeasti kuntoon.

Keittoon:

Mikäli kyseessä on keittoruoka, kannattaa seokseen lisätä pääraaka-ainetta lisää, jolloin suolaisuuden pahin terä häviää.

Lihaan:

Onko liha liian suolaista? Lisää lautaselle jotakin suolatonta lisuketta, kuten riisiä tai perunaa. Liha ja lisuke sekoittuvat jokaisella puraisulla, jolloin suolaisuus vähenee.

Kasviksiin:

Jos kasviksiin lorahti liikaa suolaa,voi tilanteen korjata lisäämällä niihin mietoa juustoa, kuten mozzarellaa tai ricottaa.

Jos tilanne on kriittinen, ovikello soi, eikä aikaa ole, voi tilanteen korjata myös yksinkertaisella kikalla: avaa ruoan kanssa pullo kuohuvaa kuten Proseccoa tai vichyä. Kuplat vähentävät suolan vaikutusta jokaisen hörpyn jälkeen.

Lue myös: Sokeri ei ole ainut syyllinen painonnousuun - liha lihottaa yhtä paljon

Lähde: Real Simple

Kilpailut

Uusimmat