Kuva: Fotolia

Valmista mullistavan kevyttä majoneesia - dippaa bataattiranskalaisiin

24.01.2017 19:45 - Senni Loikala

Avokadomajoneesin jälkeen et välttämättä kaipaa enää kaloririkkaita ja perinteisiä majoneeseja.

Gummerruksen uutuuskirjassa esitellään helppo resepti herkkuun, joka takuulla maistuu monelle esimerkiksi viikonlopun alkajaisiksi.

Bataattiranskalaiset saattavat olla sinulle jo tuttu naposteltava, mutta reseptissä suositellaan tekemään niiden kylkeen avokadomajoneesia. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteisen kaloririkas ja tuhti majoneesi, vaan tästä herkusta löytyy pelkästään avokadoa, inkivääriä, valkosipulia, limettiä sekä oliiviöljyä.

Kirjassa suositellaan myös kokeilemaan avokadomajoneesia myös lihatäytteisen sämpylän välissä.

Bataattiranskalaiset ja avokadomajoneesi

4 hengelle

Bataattiranskalaiset:

4 pientä bataattia (n. 800g)

3 rkl oliiviöljyä

3 rkl polentasuurimoita

1 tl paprikajauhetta

merisuolaa

"Majoneesi"

1 iso kypsä avokado

40 g inkivääriä kuorittuna ja hienoksi raastettuna

1/2 valkosipulinkynttä murskattuna

3 rkl limetin mehua

1 limetin kuori

(muutama pisara tabascoa)

1 rkl oliiviöljyä

Bataattiranskalaiset ja avokadomajoneesi maistuvat esimerkiksi viikonlopun alkajaisiksi. (kuva: Clare Winfield)

Ohjeet:

1. Kuumenna uuni 200 (kiertoilmauuni 180) asteeseen. Pese bataatit kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa bataatit pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Siirrä suikaleet kulhoon, lisää öljy ja sekoita. Lisää sitten joukkoon polentasuurimot, paprikajauhe ja reilu ripaus suolaa. Sekoita hyvin.

2. Levitä bataattisuikaleet kahdelle uunipellille. Ne tarvitsevat tilaa, joten levitä väljästi yhteen kerrokseen. Paista suikaleita uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja rapeita.

3. Valmista sillä aikaa majoneesidippi. Lusikoi avokadon sisus tehosekoittimeen. Lisää raastettu inkivääri, valkosipuli, limetin mehu ja kuori, tabasco (jos käytät sitä), oliiviöljy, 1 rkl kylmää vettä ja reilu ripaus suolaa. Soseuta tasaiseksi. Siirrä seos pieneen kulhoon, ja tarjoa lämpimien, rapeiden bataattiranskalaisten kera. 

(kuva: Gummeruksen verkkosivut)

Hyvä avokado - 40 herkullista ja terveellistä reseptiä. Lucy Jessop. Gummerus kustannus, 2017.

Lue myös: Resepti: Tuorejuustolla päällystetyt porkkanaleivokset

Lue myös: Maailman nopein kana-tomaattipasta - katso video ja resepti

Lue myös: Ruokabloggaajan resepti: Seesamilohi sitruunaparsan ja ramen-munien kera

Kilpailut

Uusimmat