Suomen passit muuttuvat - tältä uudet kannet näyttävät

20.08.2012 12:09 - Antti Granlund

Suomen passin ulkoasu muuttuu uuden passinvalmistussopimuksen astuessa voimaan tällä viikolla. Mukaan tulee muun muassa pinkki passi.

Kaikkien passityyppien tietosivujen ja viisumisivujen värit ja kuviointi muuttuvat, ja passikirjoihin lisätään muutamia uusia turvatekijöitä. Lisäksi väliaikaisten passien kansien värejä muutetaan siten, että ne erottuvat selvemmin normaaleista passeista.

Tavallinen kansallinen passi ja Ahvenanmaan passi ovat jatkossakin viininpunaisia, mutta väliaikaisen kansallisen passin ja väliaikaisen Ahvenanmaan passin kannet muuttuvat vaaleanpunaisiksi.

Vastaavasti muukalaispassi säilyy harmaana, mutta väliaikaisesta muukalaispassista tulee keltainen.

Passin tietosivulle ja sirulle taltioitavat tiedot säilyvät uudistuksessa ennallaan. Passin biometrisiin tunnisteisiin ei tule muutoksia.

Uuden passin käyttöönotto ei vaikuta aiemmin myönnettyjen passien voimassaoloon.

Viikoilla 34-35 myönnetään rinnakkain uuden ja vanhan mallin passeja siten, että viimeistään 27. elokuuta alkaen kaikki myönnettävät passit ovat uutta mallia.

Tarjouskilpailun perusteella passinvalmistajaksi uudelle sopimuskaudelle on valittu nykyinen passinvalmistaja Sagem Segenmark Oy.

Kilpailut

Uusimmat