Haluatko jouluksi lämpimään? Nyt on jo kiire

17.12.2012 18:09 - Niina Jokiaho

Jos joulu kotimaassa ja kinkun parissa ei kiinnostakaan, alkavat vaihtoehdot olla jo vähissä

Matkatoimistoissa myydään nyt viimeisiä mahdollisuuksia viettää joulu ulkomailla. Paikkoja äkkilähdöillä on vapaana enää muutama, mutta vaihtoehtoja löytyy jos suostuu tekemään myönnytyksiä joko lomakohteen tai majoituksen suhteen.

Yhdelle tai kahdelle lomakohteen löytäminen on huomattavasti helpompaa kuin perheelle. Esimerkiksi useissa Kanarian lomakohteissa matkaa ja majoitusta neljän hengen perheelle on jo lähes mahdotonta löytää.

Joulun lomat ovat tänä syksynä myyneet hyvin, niinpä esimerkiksi lähes kaikki Finnmatkojen joulun pakettilomista ovat loppuunmyytyjä. Tilanne on sama myös monilla muilla matkatoimistoilla.

Viimeiset lennot lomakohteisiin lähtevät tällä viikolla torstaina tai perjantaina. Matkoista joutuu maksamaan jonkin verran enemmän kuin ennakkoon varatessa. Esimerkiksi huomenna tiistaina Teneriffalle matkustava maksaa matkastaan noin 700 - 1000 euroa, hotellista riippuen. Joidenkin lomakohteiden majoituspaikka selviää vasta perillä, vapaana olevan hotellikapasiteetin perusteella.

Koska tänä vuonna joulun ja vuodenvaihteen väliin saa helposti järjestettyä ylimääräisiä lomapäiviä, viettää moni aikaa lomapaikassaan kaksi viikkoa. Niinpä uudenvuoden valmismatkoissakin myydään monissa matkatoimistoissa jo eioota.

Kilpailut

Uusimmat