Fredrika, 25, pyöräilee yksin ympäri maailmaa - Matka kestänyt jo kaksi vuotta

10.07.2017 23:15 - Katariina Auvinen

Ruotsalainen Fredrika Ek, 25, halusi testata omia rajojaan. Se on vienyt hänet maailman ääriin.

Etelä-Amerikka, Eurooppa ja Aasia ovat muutamat mantereet, joilla ruotsalainen Fredrika Ek, 25, on pyöräillyt. Yhteensä hänelle on parin vuoden aikana kertynyt tuhansia kilometrejä pyörän selässä. Ek aloitti pyöräreissunsa kaksi vuotta sitten maaliskuussa. Ideana hänellä oli testata omia rajojaan. 

Siitä lähtien nuoren naisen pyörä on kulkenut mantereelta mantereelle ja vuosi on vaihtunut toiseksi. Entinen tennistähti on aina halunnut seikkailla ja testata omia rajojaan niin fyysisiä kuin henkisiäkin. Pyöräilemällä nuori nainen on kerännyt hyväntekeväisyyteen jo puolimiljoona Ruotsin kruunua, joka on euroissa hieman yli 50 000 euroa. 

Matka tulee näillä näkymin päätökseen joulukuussa, kun Ek palaa takaisin Sundsvalliin. Hän odottaa perheensä näkemistä ja heidän halaamistaan. Yhteensä Ek on pyöräillyt yksin nyt 32 maassa. Hän pitää Instagram-tiliä ja blogia, jossa hän kertoo kohtaamisista ja reissustaan. 

Haastavimpia kokemuksia ovat olleet Tiibetin jyrkät vuoristopolut ja vaihteva sää. Koskaan ei voinut tietää sataako aamulla lunta ja paistaako kirkkaasti aurinko päivällä. Hänen on vaikea valita mieluisinta pyöräilymaataan, mutta Australian tasangot ovat hänen ykkössuosikkinsa. 

Lue myös: Nakugolfia, alastonpyöräilyä ja -juoksua: Maailman erikoisimmat nudistikohteet listattiin

Lähde: Expressen 

Kilpailut

Uusimmat