Kuva: Fotolia

Varasitko matkan Eurooppaan? Katso eri maiden parhaat tuliaisvinkit

20.09.2017 15:45 - Katariina Auvinen

Italiasta kannattaa tuoda tuliaisiksi esimerkiksi nahkatuotteita.

Insider-julkaisu listasi tuotteet, joita kannattaa tietyistä Euroopan maista tuoda tuliaisiksi. Toisessa paikassa suositellaan panostamaan esimerkiksi nahkatuotteisiin, kun taas toisessa maassa suklaa on erinomainen tuliaisvaihtoehto. 

Saksa
Tuopit. Olut on Saksassa iso asia. Tälle mallasjuomalle on omistettu jopa omat kaksiviikkoiset olutfestivaalit, jotka pidetään syys-lokakuun vaihteessa. Jos olutta ei halua raahata mukanaan Saksasta, kannattaa panostaa painaviin oluttuoppeihin. Oluttuopit ovatkin julkaisun mukaan se juttu, jota Saksasta kannattaa tuoda tuliaisiksi. 

(kuva: Fotolia)

Italia
Nahkatuotteet. Italia on tunnettu muun muassa muodin mekkana. Siellä tuotetaan myös paljon nahkatuotteita, kuten esimerkiksi laukkuja. Jos olet suuntaamassa Firenzen suuntaan, kannattaa käydä San Lorenzon Marketilla katsastamassa tuotetarjonta. 

Kroatia
Koristeltuja sydänkeksejä. Kroatiassa pienet keksit tunnetaan nimellä, Licitar Hearts. Keksit tehdään perinteisellä reseptillä, jonka jälkeen punaiset sydänkeksit koristellaan upeasti. Kroatiassa annetaan usein tällaisia lahjoja ystävänpäivänä tai häälahjaksi. 

(kuva: Fotolia)

Alankomaat
Delftin sinistä keramiikkaa. Insiderin mukaan juuri Alankomaista kannattaa ostaa kuuluisaa Delftin alueella tehtyä keramiikkaa. Keramiikkaa on tehty lautasista koriste-esineisiin, ja se on käsinmaalattua. 

(kuva: Fotolia)

Itävalta
Mozart-kuulia. Itävalta on kuuluisan säveltäjän kotimaa. Säveltäjän kunniaksi keksittiin oma nimikkomakeinen jo 1890-luvulla. Kyseessä on pyöreä suklaakonvehti, joka sisältää pistaasi- ja mantelimarsipaania. 

Romania
Kaiverrettut puulusikat. Maa on tunnettu käsityöstään ja erityisesti puisista sekä koristeellisista lusikoistaan. Nämä ovatkin oiva vinkki tuliaiseksi. Nykyisin puulusikoista on luovuttu ruokapöydässä ja ne ovatkin enemmän koriste-esineitä. Koristeellisilla lusikoilla on erilaisia merkityksiä. Esimerkiksi kukko symbolisoi toivoa. 

Espanja
Viuhkat. Koristeellisia viuhkoja löytyy ympäri Espanjaa. Tuliaiskoriin kannattaa panostaa käsinmaalattuja viuhkoja. Tämä esine toimii käytännöllisesti laukussa kuin koristeena seinälläkin. 

(kuva: Fotolia)

Turkki
Turkkilainen kahvi. Kahvi on vahvaa ja aromikasta. Perinteisesti kahvi tarjoillaan kuparikupista, joten jos haluat aidon elämyksen, nappaa tuliaiseksi mukaan myös kuppi. 

Ruotsi
Taalainmaanhevonen (Dala häst). Puuhevosia on valmistettu jo 1700-luvulla. Nimensä se on saanut paikasta, jossa puisia ja koristeellisia hevosia valmistetaan. Aluksi niitä valmistettiin lasten leluiksi, mutta ne levisivät hyvin ikonisiksi matkamuistoiksi. Perinteiset värit ovat punainen ja sininen. 

Kreikka
Amuletteja. Maa on kuuluisa sini-valkoisista helmistään, joiden uskomusten mukaan pitäisi suojata kantajaansa "pahalta silmältä". Amuletit ovat kuuluneet Kreikan historiaan jo vuosisatoja. 

(kuva: Fotolia)

Sveitsi
Suklaa. Kukapa ei rakastaisi täyteläistä maitosuklaata, joka on tämän maan erikoisuus. Vanhimmat suklaatehtaat on perustettu jo 1800-luvulla. Suklaata valmistetaan myös alkuperäisellä reseptillä. 

Irlanti
Jääkivet. Irlanti on viskin luvattu maa. Jos et halua tuoda perinteisempää tuliaista eli pullollista viskiä, osta sen sijaan jotain aivan muuta. Monet haluavat laittaa viskin sekaan jääpalan, mutta Irlannista voit ostaa kivestä tehtyjä paloja, jotka toimivat jääpalojen tapaan. Ne eivät kuitenkaan laimenna viskin makua vaan pelkästään viilentävät juoman. 

Lue myös: 5 hyvää lahjaideaa tupareihin - ota vinkit talteen

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat