Kuva: Fotolia

Älä vaikuta hölmöltä turistilta - 5 vinkkiä lomalle

28.08.2016 15:15 - Emma Ylistalo

Kun opettelet paikalliset tavat ja tutustut matkustuskohteeseen etukäteen, sopeudut matkakohteeseen paremmin.

Lomilla tapanamme on usein yrittää sopueutua uuteen kulttuuriin. Jos et halua vaikuttaa hölmöltä turistilta, lue alta viisi ohjetta, joiden avulla uuteen maahan tutustuminen sujuu helpommin.

1. Pakkaa mukaan oikeanlaiset vaatteet

Ennen kuin aloitat pakkaamisen, selvitä miten matkakohteessasi tulee pukeutua. Jos esimerkiksi haluat vierailulle moskeijaan, pidä huoli, että vaatteesi peittävät olkapäät ja polvet. Myös huivi kannattaa pakata mukaan, sillä sen saa tarvitteassa kietaistua niin hartioille kuin päähänkin.

2. Opettele tärkeimmät lauseet paikallisella kielellä

Opettele muutamat tärkeimmät virkkeet matkakohteen kielellä. Pelkästään tervehtiminen ja kiittäminen paikallisella kielellä antaa sinusta mukavan vaikutelman. Voit myös opetella kysymään helpoimpia asioita maan kielellä.

3. Tutustu kaupungin karttaan ennen lähtöä

Selvitä, missä hotellisi sijaitsee ja miten sieltä pääsee helpoiten esimerkiksi kyseisen kaupungin keskustaan. Kannattaa ladata myös etukäteen puhelimeensa karttoja, jotka toimivat myös ilman nettiyhteyttä.

4. Opettele paikallisten tavoille

Jos et halua erottua joukosta hölmönä turistina, helpointa on tehdä asioita, joita myös paikalliset tekevät. Selvitä maan tavat ja toimi niiden mukaan. Jos paikallisilla on tapana syödä päivällistä iltamyöhään, muista tankata tarpeeksi välipalaa, että jaksat siihen asti. Selvitä myös, jos jotkin sinulle tutut tavat tarkoittavatkin törkeyksiä kohdemaassa.

5. Jätä tippiä hotelliin

Vaikka tippaaminen ei olisi kohdemaan tapa, kannattaa silti jättää kolikoita tai edes kiitosviesti hotellihuoneeseen sieltä lähtiessä. Jos satutkin unohtamaan jotain hotellihuoneeseen, ystävälliselle matkalaiselle myös palautus onnistuu luultavasti helposti.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Mahdottomasta mahdollista: Nainen pakkaa yli 100 vaatetta käsimatkatavaralaukkuun - video

Kilpailut

Uusimmat