Suunnitteletko mökin ostoa? Ota huomioon nämä asiat ennen ostopäätöstä

23.09.2015 16:15 - Eeva Rajala

Asiantuntijan mukaan nyt on hyvä aikaa ostaa kesämökki, sillä hinnat ovat tulleet hieman alas ja markkinoilta löytyy runsaasti myytävää.

Tämän vuoden toinen mökkien myyntisesonki on käynnissä. Ensimmäinen sesonki oli ennen juhannusta, ja nyt moni hankkii mökin ensi kautta tai loppusyksyä varten.

- Nyt on oikein hyvä aika, sillä myytävää löytyy markkinoilta ja hinnat ovat tulleet hieman alas. Nyt kannattaa tehdä unelmista totta, kertoo SKV Kiinteistövälityksen kenttäjohtaja Marko Vierto.

Vältä turhia yllätyksiä ja selvitä asioita

Vierto muistuttaa, että mökkiä hankittaessa kannattaa ottaa huomioon kaikki kiinteistökaupan peruskysymykset. Tämän vuoksi onkin kannattavaa käyttää yleensä välittäjää, ettei tule turhia yllätyksiä matkan varrella.

- Kun mökkiä hankitaan, tärkeä lähtökohta on sijainti ja se, millainen matka on kauppoihin, millaiset tiet ovat perille, millaiset ovat tontin pinnanmuodot, millainen ranta on ja millainen itse rakennus on, Vierto listaa.

Vierto muistuttaa myös, että tarkkana pitää olla erityisesti sellaisissa tilanteissa, jos tietää mökin olleen tyhjillään vuosikausia. Lisäksi kannattaa kysyä itseltään, kuinka paljon henkilö on valmis laittamaan aikaa ja rahaa mökkiin ja sen kunnossa- ja ylläpitoon. Kaikki eivät ole valmiita remontoimaan.

"Kotiolot eivät saisi hirveästi heiketä"

Vierto kertoo, että yleensä mökin ostaja haluaa mökiltä löytyvän perusasiat. Selkeä asia Vierron mukaan on, että sähköt pitää tänä päivänä olla.

- Hauskasti voisi sanoa, että kotiolot eivät hirveästi saisi heiketä. Mutta totta kai sellaisiakin mökkejä myydään, missä on vielä esimerkiksi puuceet, Vierto selventää.

Vierto mainitsee myös, että mökkiä etsivälle tärkeää on myös vesi ja ranta. Tietynlaiset perusmukavuudet pitää olla, jotta mökin ostamista harkitaan.

- Monikaan ei hae hirveätä työleiriä tänä päivänä, Vierto kuittaa.

Kilpailut

Uusimmat