18-vuotiaalla Jenni Vartiaisella oli pokkaa: "Olin nuorena tyhmänrohkea"

20.07.2015 10:44 - Anna Hopi

Nuorena on tärkeintä oppia luottamaan elämään, tietää Jenni Vartiainen.

Vain elämää -sarjassa esiintynyt Jenni Vartiainen luottaa urallaan sisäisene ohjaukseen. Samaa hän vannottaa myös nuorelle itselleen. Näin laulaja sanoisi 18-vuotiaalle Jennille.

- Pidä se, millä olet tähänkin asti mennyt. Avoimuus ja usko ja luotto tulevaan. Että jutut kantaa. Pitää vaan kuunnella tarkkaan, mitä oma sisäinen ääni kertoo ja mihin suuntaan se vie, pohdiskeli tähti.

- En vielä 18-vuotiaana tiennyt, että vuosi siitä syntymäpäivästä olen jo kohti levylaulajan uraa menossa. Jutut tapahtuvat myös aika ison sisäisen ohjauksen kautta. On tärkeä säilyttää lapsensilmäisyys asioihin ja luotto siihen, että elämä kantaa. Menee vain rohkeasti päin, eikä tee asioita pelon kautta.

Vartiainen muistaa olleensa nuorena mimmi, joka ei miettinyt tekojensa seurauksia.

- Muistelen häntä ilolla. Olin tyhmänrohkea lähtemään juttuihin ja niistä poiki itseluottamusta paljon ja sopivasti liikaakin. En miettinyt asioiden seuraamuksia tai isoutta. Lähdin vaan rohkeasti tekemään, se näkyi siinä, että päädyin laulamaan, kertoi Jenni.

- Popstars-kisaan lähteminen muinoin vaati vain pokkaa, ettei lähtenyt kyseenalaistamaan itseään. Olen ylpeä siitä tytöstä, joka lähti viemään juttuaan eteenpäin. Se oli vaan kivaa ja se oli mittari.

Useinhan sanotaan, että menestyjä ei häpeä mitään tai että menestyjä on oppinut sulkemaan häpeän pois katsantokannastaan. Miten tämä sanonta pätee Jenniin?

- Voihan sitä joskus tuntea piston sydämessään ja alkaa hävettämään, mutta luovassa työssä sä et voi häpeän tai pelon kautta luoda mitään. Pitää olla sopivasti kieli poskella ja rohkeutta tehdä asioita. Siitä syntyy mielenkiintoisia juttuja.

Kilpailut

Uusimmat