Kuva: AOP

70 vuotta täyttävä Paula Koivuniemi: "Surullista miten nopeasti elämä menee"

04.07.2016 10:30 - Anna Hopi

Laulaja Paula Koivuniemellä tulee tänä vuonna 50 vuotta aikaa ensilevytyksestä. Tähden mukaan vuodet ovat vierineet huomaamatta - mutta artistilla on vielä annettavaa kansalle.

Harvalla artistilla ura jatkuu menestyksekkäänä niin pitkään kuin Paula Koivuniemellä. Iskelmäfestivaaleille saapunut artisti intoutui haastattelun alussa fiilistelemään kesäillan tunnelmaa.

- Kun tulin auton ratista pihaan, on niin hieno fiilis ja lokit lentää tuossa ja hyttysetkin. Järvi on ihan tyyni. Onhan tämä kyllä. Kyllä Suomi on hieno kesämaa, fiilisteli artisti Iskelmälle.

Naisella on monia läheisiä ystäviä muiden kotimaisten laulajien keskuudessa. Hän ei ehdi nähdä kovin paljon tuttuja keikkapaikoilla, mutta siihen voi silti luottaa, että suhteet artistiystäviin pysyvät läheisinä.

- Aika vähän kohdataan. En tule kovin aikaisin paikan päälle, koska muuten hyydyn. Nyt olen aika ajoissa näköjään. Aikaisemmin esiintyneet artistit ovat lähteneet jo pois. Joka kerta olen nähnyt täällä Iskelmäfestivaaleilla kavereita ja halannut.

Koivuniemi tunnustautui halaajatyypiksi, joka ei pelkää fyysistä läheisyyttä, ja suostui jopa  kesken radiohaastattelun halaamaan haastattelijaa, juontaja Janne Leipijärveä.

"Olen kiertänyt kaikki tanssilavat"

Koivuniemen matka artistina alkoi vuonna 1966 Perhonen-kappaleella. Sen jälkeen nainen on kiertänyt Suomea ristiin rastiin. Onko tähdellä mielessä paikkaa, jota ei ole vielä tullut koettua?

- Nyt ei tule kyllä mieleen. Olen aika monta kymmentä vuotta kiertänyt kaikki. Matkalla nuoremmalle kitaristilleni juuri sanoin, että olen kiertänyt kaikki tanssilavat aikoinaan pienistä suuriin lavoihin... Kaikista paikkakunnista lähinnä sydäntä on pohjalaisella tietenkin Pohjanmaa. Seinäjoki ja sen ympäristö.

Paulalle tulee mieleen paljon muistoja omilta kotiseuduilta.

- Kun tultiin Ilmajoen suunnalta asuin vapaudentiellä. Äiti oli aina ikkunassa ja oli laittanut ruokaa, kun tyttö tuli keikalle siihen ympäristöön. Nyt kun ajoimme keikalle, pyysin assistenttiani Lauraa ajamaan siitä ohi, että katson sen talon ja sen ikkunan, kertoo tähti liikuttuneena.

- Mun äiti on kuollut jo, mutta se on sellainen lämmin muisto. Myös raviradan seutu, jossa olen syntynyt. Siellä on sellainen pihakoivu vielä jäänyt siihen. Se on toinen muisto. Tulee haikea olo, kun muistelen kauas. Miten nopeasti aika ja elämä menee. Siitäkin on tosi paljon aikaa. Se on surullista.

"Elän hetkessä nautiskellen"

Paula Koivuniemi täyttää ensi vuonna 70 vuotta, mikä on pitkä ikä kelle tahansa pitkän linjan artistille.

- 50 vuotta tänä vuonna tulee ekasta levystä. Onhan siitä paljon aikaa, mietin sitäkin, että miten paljon elämää on vielä edessä. Onhan sitä huomattavasti vähemmän aikaa. Olen sellainen nautiskelija, olen päättänyt että nautin. Kannattaa elää hetkessä, avautuu nainen.

- Sitä ei voi selittää. Se on aika huikea. Artistit keskittyvät isoissa paikoissa siihen lähtöön. Olemme omissa oloissamme ja sitten kun mennään lavalle, niin sitä oloa ei voi selittää. On hieno tunne, kun ensimmäinen biisi lähtee soimaan ja kaikki alkavat laulaa mukana. Saan olla niin onnellinen, että olen saanut tehdä tätä työtä näin pitkään - ja edelleen jatketaan.

Kilpailut

Uusimmat