Kari Tapion muistokiertue käynnistyy tänään

24.10.2011 11:20 - Antti Granlund

Vajaa vuosi sitten menehtyneen laulajalegendan Kari Tapion muistoa kunnioittava Valaise yö -kiertue käynnistyy tänään. Alun perin Kari Tapion itselleen suunnittelema kiertue sisältää kaikkiaan 12 konserttia.

Konserteissa esiintyvät Kari Tapion poika Jani Jalkanen yhdessä isänsä entisen orkesterin kanssa. Vierailevana solistina on Sakari Kuosmanen. Kaikkiaan kahdessatoista kirkossa vieraileva kiertue käynnistyy Turun Mikaelin kirkosta.

Valaise yö -kiertue oli määrä toteuttaa sellaisenaan jo viime keväänä, mutta Kari Tapion kuolema muutti suunnitelmat eikä hän päässyt siinä koskaan itse esiintymään. Jani Jalkanen päätti kunnioittaa isänsä esittämää toivetta siitä, että tämä jatkaisi hänen uraansa, kun isästä itsestään ei enää lavalle olisi.

Kari Tapion muistokiertueen esityspaikat ovat Turun lisäksi Hyvinkää, Helsinki, Lappeenranta, Tampere, Keuruu, Kuopio, Mikkeli, Kouvola, Lohja ja Lahti. Kiertue päättyy tiistaina 15. marraskuuta Espoonlahden kirkkoon Espooseen. Kari Tapion viimeiseksi asuinpaikaksi jäi juuri Espoo, jossa myös hänen viimeinen leposijansa on.

- Minulle on suuri kunnia päästä esittämään yleisölle ohjelmistoa, jonka isäni itse suunnitteli. Kiertueen harjoitukset ovat olleet täynnä suuria tunteita ja toivon, että nuo samat tunteet välittyvät myös yleisölle konserttien aikana, Jalkanen kertoo.

Vieraileva solisti Sakari Kuosmanen esiintyi viime viikolla myös Kari Tapion muistokonsertissa Tampere-talossa. Monta vuosikymmentä mestarin tuntenut Kuosmanen kertoi haastattelussa muun muassa Kari Tapiosta ihmisenä ja artistina, hänen hyvistä ja huonoista puolistaan sekä heidän yhteisistä antipatioiden kohteistaan 80-luvulla. Kuuntele haastattelu alta.

Kari Tapion muistokiertue:
24.10. Turku, Mikaelin kirkko
26.10. Hyvinkään kirkko
30.10. Helsinki, Vanhakirkko
03.11. Lappeenranta, Lappeen kirkko
06.11. Tampere, Aleksanterin kirkko
07.11. Keuruun kirkko
08.11. Kuopio, Tuomiokirkko
09.11. Mikkeli, Tuomiokirkko
10.11. Kouvolan keskuskirkko
13.11. Lohja, Pyhän Laurin kirkko
14.11. Lahti, Ristinkirkko
15.11. Espoo, Espoonlahden kirkko

 

Kilpailut

Uusimmat