Topi Sorsakosken soololevyt julkaistaan uudelleen

11.03.2012 12:46 - Antti Granlund

Viime vuonna kuolleen laulajamestarin Topi Sorsakosken kuusi soololevyä julkaistaan maaliskuun lopussa uudelleenmasteroituina ja täydennetyillä kansitaiteilla varustettuna.

Levyjen esittelyteksteistä vastaa Pekka Nissilä, ja kansivihoissa on mukana myös extra-valokuvia. Lisäksi Itse asiassa -albumi on myös miksattu uudelleen ja levy on saanut kokonaan uuden kannen.

Albumit ilmestyvät 28. maaliskuuta.

Topi Sorsakoski: Hurmio
Vuonna 1985 julkaistu Sorsakosken ensimmäinen soololevy kumarsi hänen suurelle esikuvalleen Olavi Virralle. Mukana ovat muun muassa kappaleet Täysikuu, Punatukkaiselle tytölleni ja Luonnonlapsi. Levyn menestys johti Sorsakosken ja Agents-yhtyeen yhteistyöhön.

Topi Sorsakoski: Yksinäisyys
Agentsien hullujen vuosien jälkeen Sorsakoski julkaisi toisen sooloalbuminsa vuonna 1991. Markku Johanssonin orkestraatiot ja osuvat kappalevalinnat - muun muassa Haavekuva, Olet kaikki ja Mona Lisa - nostivat albumin listaykköseksi julkaisuvuotensa lopulla.

Topi Sorsakoski: Iltarusko
Vuonna 1993 julkaistu tangolevy syntyi yhteistyössä Veikko Huuskosen kanssa. Mukana ovat muun muassa kappaleet Hiekkaa ja Tango Poesie.

Topi Sorsakoski: Yksinäisyys 2
Yksinäisyys-levyn jatko-osan tuottajaksi pyydettiin Tommi Viksteniä, jonka kanssa Sorsakoski päätti yhdessä albumin kappalevalinnat. Mukana on lukuisia tunnettuja käännöslevytyksiä kuten Tie jatkuu äärettömiin (Wichita Lineman).

Topi Sorsakoski: Kalliovuorten kuu
Vuoden 1997 Kalliovuorten kuu jäi Sorsakosken viimeiseksi Parlophone-levymerkin julkaisuksi. Albumi sisältää muun muassa kappaleet Haavoittuneet, En koskaan ja Olkoon niin.

Topi Sorsakoski & Kulkukoirat: Itse asiassa
Viime vuonna EMI osti Topi & Kulkukoirat levyn oikeudet ja nyt uuden miksauksen ja masteroinnin myötä levy on saanut uuden käsittelyn. Alun perin vuonna 2009 julkaistu albumi oli Sorsakosken ensimmäinen soololevy seitsemään vuoteen. Levyllä ovat muun muassa kappaleet Rakkauden kintereillä ja Testamentti sinulle (Theme From Imaginary Western).

Kilpailut

Uusimmat