Amadeukselta ja Riku Niemeltä yhteinen albumi

22.03.2012 08:25 - Antti Granlund

Amadeus Lundberg ja Riku Niemi ovat lyöneet musiikilliset hynttyynsä yhteen. Viime vuonna alkaneen yhteistyön ensimmäinen tuotos on Amado Mio -single.

Amadeus ja Riku Niemi Orchestra valmistelevat parhaillaan myös kokonaista albumia. Amadeus on yhteistyöstä innoissaan.

- Minulle tämä on uusi ja merkittävä alku päästä tekemään levy isolla orkesterilla. Olen pitänyt puolentoista vuoden lavakeikkatauon, opiskellut musiikkia, konsertoinut ja ollut studiossa, ja nyt tämä toive on toteutumassa. Klassikkotyyliin tehty musiikki on minulle yksi mieluisimmista, Amadeus kertoo.

Amado Mio -singlellä on haettu nostalgista tunnelmaa grammarilevyjen, putkiradioiden ja New Yorkin hämyisten tanssisalonkien tapaan. Doris Fisherin ja Allan Robertsin teos kuultiin ensimmäistä kertaa  Rita Hayworthin tähdittämässä Gilda-elokuvassa vuonna 1946. Nyt kappale on saanut uuden, mutta perinteitä kunnioittavan tulkinnan.

- Yhteistyö Amadeuksen kanssa on varsin luonteva luku RNO:n toimintaan, Riku Niemi kertoo.

- Halusimme tallentaa tangojen lisäksi myös muuta perinteistä ja laadukasta viihdemusiikkia. Mielestäni löysimme edustavan tulokulman kaikkiin levyn kappaleisin. Uskon, että ihmiset arvostavat konstailemattomia mutta omistautuneita tulkintojamme.

Tangokuninkaaksi vuonna 2009 kruunattu Amadeus aloittaa kesällä keikat oman yhtyeensä kanssa, mutta luvassa on myös yhteisesiintymisiä Riku Niemi Orchestran kanssa. Maaliskuun alussa laulaja esiintyi viisi kertaa New Yorkissa, muun muassa  Salon Night Manhattanissa, Christ Church Bay Ridge Brooklynissä ja  Tango Goes Finnish -illassa Salmagundi Clubilla.

Kilpailut

Uusimmat