Jorma Kääriäinen välilevyongelmista: "Tuntui, että lähti jalat alta!"

05.05.2014 12:00 - Anna Hopi

Laulajalegenda Jorma Kääriäisen keikka-arki koki taannoin pysähdyksen välilevyongelmien takia. Mies palasi jo takaisin esiintymislavoille, mutta paljasti kuitenkin Iskelmälle tauon aikaisia tunnelmiaan.  

Artistin terveys on tärkeässä osassa esiintyjän arjessa - sen sai kokea Jorma Kääriäinen kymmenen kuukautta sitten. Välilevy alkoi kiukutella, mistä seurasi jonkin aikaa jopa liikuntakyvyttömyyttä.

- En kuntouttanut selkää kummemmin, tein sen minkä pystyin. Sehän on sellainen vaiva, että se voi mennä ihan koska tahansa. Vaikka nostaisit tyhjän muovipullon, niin se saattaa repsahtaa. Joskus vaiva menee muutamassa tunnissa ohi, joskus kestää kauemmin, pohdiskeli Kääriäinen.

- Se meni aikoinaan kun nostin niin sanotun tyrälaukun eli rumpuraudat kuljetuskotelossaan pikkuisen väärässä asennossa. Tein epämääräisen liikkeen, ja tuntui, että lähti jalat alta. Nyt kävi sitten samalla lailla noin vuosi sitten, mutta en tiedä mistä syystä. Pikku hiljaa se alkoi asettua, että pääsi taas autoon istumaan. Aloin heti tehdä hommia, kun pystyi liikkumaan.

Kansan suosikille oli tärkeää tauon aikana saada myös henkistä lomaa pitkästä keikkaputkesta.

- Kolmekymmentä vuotta keikkailua takana... Ei tauko oikeastaan tuntunut pahalta, kun on oma piha ja kaikkea. Asennoiduin vaan eri tavalla ja mietin, että nyt ei tarvitse lähteä ajamaan. Esiintymistilanteesta nauttii, mutta ne matkat ja epäsäännöllinen rytmi tekevät sen, että välillä haluaakin puhaltaa pelin poikki. Nyt oli oikea aika sille. Oli aikaa miettiä, mitä seuraavaksi tekisi, kertoi artisti.

Kääriäinen tullaan näkemään alkukesästä Iskelmäbaari-kiertueella ja juhannuksen jälkeen mies valloittaa Sappeen Kesäteatterin lavan Yhden tähden hotelli -näytelmässä.

Kilpailut

Uusimmat