Ratkiriemukasta lastenmusiikkia Neljänsuorasta tutuilta muusikoilta - tutustu Mölyapinoihin!

19.06.2014 14:00 - Anna Hopi

Jokainen lapsi ja lapsenmielinen nauttii puheen pulputuksesta ja musiikin mölymelodioista. Mölyapinat haluavat soittaa, laulaa ja leikittää kaikenikäistä kansaa.

Kokoonpanon takana on Neljänsuora-yhtyeestäkin tuttuja muusikkoja. Yhtyeen nykyinen kitaristi Juha Mäki ja sen entinen rumpali Esko Mäki yhdistivät voimansa basisti Ilkka Leppälän kanssa. Mölyapinat kertoo olevansa yhtye, joka soittaa pääasiassa omaa menevää mölymusaa.

Lastenyhtye valmistelee uutta levyä, jossa kappaleet kertovat muun muassa sirkuksesta, sängyllä pomppimisesta ja Mölymummon opetuksista. Apinat viihtyvät erityisesti koulujen ja päiväkotien kiipeilytelineillä, skeittipuistoissa ja keikoilla. Yhtye kertoo nauttivansa myös ulkoleikeistä, kuten kymmenen banaania laudalla.

 - Oikeastaan Mölyapinat syntyi jo lapsena, kun kiipeilimme veljeni Eskon kanssa Lohjalla omassa kiipeilypuussa. Silloin tuntui, että oksat yltävät taivaisiin! Kertoi Juha Mäki, eli kitaran, laulun ja järjestyksen taitava Moykkä-Make.

Esko Mäen apina-alter ego on nimeltään Mökä, ja sen alaa on rumpujen soiton lisäksi huutaminen ja voimistelu. Ilkka Leppälän Muka-apina taitaa sen sijaan bassonsoiton, banaanit ja nukkumisen.

Katso Mölyapinoiden Mölynpölyimuri-kappaleen musiikkivideo alta.

Kilpailut

Uusimmat