Jari Sillanpää levytti metallia! Kuuntele näyte täältä

11.06.2015 22:34 - Anna Hopi

Laulaja Jari Sillanpää on tehnyt uuden aluevaltauksen yhdessä vaihtoehtometallia soittavan WOTZC-yhtyeen kanssa.

Suomalaiset progressiivisen rockin fanit vahvasti vakuuttanut, mutta suurelle yleisölle jokseenkin tuntematon WOTZC (AKA Wankers of the Zoo Crew) julkaisee Overrated-sinkkubiisin perjantaina 12. kesäkuuta. Poukkoilevaa kierometallia soittavan bändin vierailevana solistina kuullaan yllättäen todellista kevyen musiikin supertähteä Jari Sillanpäätä.

Genrerajoja rikkovana musiikillisena kameleonttina tunnettu Sillanpää vetää metallia yhtä suvereenisti kuin tangoa, iskelmää ja suomipoppiakin. Hänen lauluroolinsa tässä biisinmittaisessa Overrated-minimusikaalissa on kaitsea oppi-isällisin western-enkelin ottein kostonhimoista ja koviakokenutta länkkärinoviisia, jonka osassa kuullaan WOTZC:n vakiosolistia Tommi Salmelaista.

Sillanpää lähti marginaalisen metalliorkesterin englanninkieliseen crossover-biisiin mukaan innolla ja ennakkoluulottomasti.

– Hetken epäröin, kun mua pyydettiin fiittaamaan, koska WOTZC:n musiikkia kuunnellessani ajattelin, että eihän mua saa tähän sopimaan mitenkään. Rock-minä nosti päänsä ja halusi tähän mukaan sadalla – mutta viihdemusaminää pelotti aivan kauheasti, Sillanpää paljastaa alkuharkinnan hetkistä.

– Rock-minä voitti. Studiossa oli hyvä meininki ja WOTZC:n jätkät tsemppasivat, kun usko meinasi loppua. On vain hyvä astua aina silloin tällöin mukavuusalueensa ulkopuolelle. Se kasvattaa ja pitää nöyränä. 

WOTZC:n keulahahmo Tommi Salmelainen kokee niinikään nöyryyttä maailmanluokan tähtivierailijan kanssa tehdyn yhteistyön johdosta.

– Työskentely Jarin kaltaisen konkarin kanssa oli kaikessa letkeydessään upea kokemus, toteaa Salmelainen hämmästellen edelleen kokemaansa kunniaa. 

– Kunnioitus hänen avoimuuttaan, ammattitaitoaan ja persoonaansa kohtaan kasvoi entisestään. Hieno mies.

Jari Sillanpää kruunattiin tangokuninkaaksi 20 vuotta sitten ja loppu on historiaa: tänään Sillanpää kuuluu kotimaisen viihdetaivaan kirkkaimpaan kärkeen. Karismaattinen esiintyjä on yksi Suomen rakastetuimmista, suosituimmista ja seuratuimmista viihdetaiteilijoista, ellei jopa se kaikkein rakastetuin. 20-vuotista uraansa kotimaisen viihdemusiikin huipulla sekä 50-vuotissyntymäpäiväänsä tänä vuonna juhlistava Sillanpää on saavuttanut lähes kaiken, mitä esiintyvä artisti saattaa toivoa. Elokuussa Sillanpää vetää 50-vuotisjuhlakonsertin musiikin supertähtien live-esiintymisareenalla Helsingin Olympiastadionilla.

WOTZC perustettiin vuonna 2006. Kierometallibändi on kannattajiensa keskuudessa koettu kotimaiseksi Faith No Moren ja System Of A Downin yhdistelmäksi, jonka yllättävät ja solistinsa Salmelaisen johdolla sekopäisiksikin yltyvät live-keikat ovat ainutkertaisia ja unohtumattomia elämyksiä. WOTZC:n Modulated Launderings -debyyttialbumilla (2012) kuultiin vierailevana artistina Palefacea Faith No More & Boo-Yaa T.R.I.B.E. -coverissa Another Body Murdered. Jari Sillanpään tähdittämä, tällä viikolla julkaistava Overrated on WOTZC:n toinen sinkku toistaiseksi nimettömältä myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta bändin kakkosalbumilta.

Kilpailut

Uusimmat