Kuunkuiskaajat julkaisee uuden levyn - katso esimakua Unelmaa-musiikkivideolta

15.01.2016 07:00 - Anna Hopi

Uusi studioalbumi näkee päivänvalon keväällä 2016.

Suosittu Kuunkuiskaajat julkaisee uuden studioalbumin keväällä 2016. Kansanmusiikkia ja poppia luontevasti yhdistävä levy siirtää tunnetun duon musiikillista maisemaa aiempaa popimpaa suuntaan, vahvoja etnisiä vaikutteita unohtamatta.

Värttinästä tuttujen Susan Ahon ja Johanna Hytin muodostama Kuunkuiskaajat julkaisi debyyttialbuminsa 2009 ja edusti Suomea seuraavana vuonna Euroviisuissa Norjassa. Heidän tarkoituksenaan oli julkaista seuraava levy jo muutama vuosi sitten. Susan ja Johanna aloittivatkin kappaleiden kirjoittamisen viisi vuotta sitten toisistaan tietämättä saman viikon aikana.

- Sussu oli mökillä viikon ja tuli takaisin, niin kertoi alkaneensa tehdä biisejä. Mulle kävi samalla viikolla samoin. Sieltä se kaikki lähti. Voi olla, että levyllä on popimpaa menoa, vaikka sitä ei olekaan mietitty. Olemme tehneet levyn puoliksi. Voi sanoa, että on todella henkilökohtainen. Tämä on itselle ja kuulijoille voimalevy, joka varmasti tulee koskettamaan, kertoi Johanna Hytti Iskelmälle.

Levyn ensimmäinen single on nimeltään Unelmaa. Susanin kirjoittama ajankohtainen kappale kertoo tämän päivän arvomaailmasta, suorituskeskeisestä elämästä, unelmista sekä niiden välisestä ristiriidasta.

- Unelmaa-videoon saatiin kuvattua hienosti ja yksinkertaisin keinoin koko elämän kirjo ja monet kokemamme tunteet. Oli hauska tuoda niitä esille erilaisten roolien kautta. Video on eräänlainen kuvaus Kuunkuiskaajien taipaleesta, jonka olemme tässä välissä kulkeneet, kertoi Susan Aho.

Johanna Hytille kappale on myös tärkeä.

- Kappale on traaginen ja täysin tätä päivää. Kun ihmisillä on unelmia, joita lähdetään tavoittelemaan, niin joskus havahtuu elävänsä unelmaansa, eikä nauti siitä. Se on todella kaunis kappale! Kommentoi nainen.

Katso video alta.

 

 

Kilpailut

Uusimmat