Kuva: Mikko Räsänen

Suomalaisyhtye coveroi Jenni Vartiaisen hittikappaleen - katso video

06.07.2016 14:10 - Anna Hopi

Oliver-yhtye versioi Missä muruseni on -kappaleen persoonallisella tavalla.

Kiertueella bändeillä on aina luppoaikaa, keikan odottamista ja bussissa istumista. Oliver-yhtye käyttää tänä kesänä tuon ajan hyödyksi ja tekee versioita lempikappaleistaan. Biisejä julkaistaan kesän aikana yhteensä viisi kappaletta, joista ensimmäiseksi valikoitui Jenni Vartiaisen hitti Missä muruseni on, tosin hieman maustettuna Elokuu-yhtyeen Saatilla -kappaleella.

- Ajateltiin versioida biisejä, jotka nyt meille sattuvat kesällä toimimaan hyvin ja joita tulee hyräiltyä vähän siellä sun täällä. Heräsin lauantaiaamuna ja tiesin, että joku hyvä biisi me tänään versioidaan. Edellisen illan Iskelmäfestivaalit olivat vielä hymynä silmäkulmassa, kun kysyin meidän kitaristi Jokelta, että mites se biisi? Jokella olikin heittää samantien erittäin hyvä idea. Tehdään Jenni Vartiaisen biisistä totaalisen erilainen versio ja yhdistetään siihen vähän Elokuun Saatilla -biisiä mukaan. Ja sehän me myös tehtiin, Oliverin laulaja Jari Väyliö kertoo version synnystä.

Versio taltioitiin Joutsassa Angesselän rannassa, jossa yhtye odotti illan keikkaa Joutsan Joutopäivillä.

- Meillä oli apuna Joutopäivien vieraanvaraisuus. Pääsimme majoittumaan huikeassa, yli 100 vuotta vanhan tilan pihapiirissä, rannassa lämpeni savusauna ja samaisen rannan laiturilla soittelimme sitten ”murusta” talteen. Kaikki tuoksut ja äänet tekivät hetkestä erittäin hienon. Oltiin kesän syvimmässä olemuksessa aika isosti kiinni, Väyliö kommentoi.

- Rumpalimme Terokin löysi hieman kookkaammat vispilät majoitustalon tuvan seinältä.


Oliverin Kysymys saa vastauksen -kesäkiertue jatkuu ensi viikonloppuna keikoilla Ruoveden Noitarockissa, Ähtärin Club52 -Pihafestareilla ja Aitoon Kirkastusjuhlilla. Katso koko kiertueen aikataulut Oliverin nettisivuilta täältä.

Kilpailut

Uusimmat