Kuva: Mikko Räsänen

Antti Ketonen kertoo, mikä on paras Neljänsuoran kappale: "En koskaan väsy laulamaan"

21.10.2016 12:00 - Anna Hopi

Neljänsuoran tuotannossa on esimerkiksi hittikappaleet Kaksi kauneinta sekä Mansikkaa ja valkoapilaa.

Neljänsuoran solisti Antti Ketonen on esittänyt yhtyeen kappaleita vuodesta 1998 lähtien. Pitkän taipaleen omaava iskelmäyhtye on tehnyt koskettavia kappaleita, jotka vetoavat yleisöönsä. Neljänsuoralla on intohimoisia faneja, ja faneilla on varmasti omat suosikkinsa bändin kappaleista.

Niin on Neljänsuoran laulajallakin.

- Minulla on oma top 3 meidän biiseistä - ja ne ovat kaikki slovareita. En koskaan väsy näitä kappaleita laulamaan, nauraa Antti Ketonen Iskelmän haastattelussa.

Tärkein kappale

- Bändi on lähtenyt vuonna 1998 neljällä jätkällä, ja seuraavalla keikalla on viisi jätkää. Kitaristi Julle on tehnyt meille paljon kappaleita. Hänen ensimmäinen kappaleensa, jonka hän meille esitteli, ja joka minuun kolahti todella vahvasti, oli Sun kanssa. Muistaisin, että olimme vuonna 2002 Kesäillan valssi -ohjelmassa ja saimme julkaista kappaleen sinkkuna. Sitä soitettiin radioissa järjetön määrä, kertoo mies.

- Muistan fiilistelleeni sitä, että vitsi tämä biisi soi radiossa. Kappaleessa on kyse yksinkertaisista asioista, kahdestaan olemisesta ja siitä, että istutaan vaan ja ollaan hiljaa. Hetki voi olla vain kädestä pitämistä. Makuuhuoneen seinässä voisi lukea joku biisin laineista, tässä on sen verran jytyä kamaa. "Unessa nään taas kuvasi sun, unessa oot vain."

"Laulamissani kappaleissa saisi olla toivoa"

Ketonen arvostaa myös yhtyeen kahta hieman myöhemmin levytettyä kappaletta.

- Top 3 tulee myös Siipirikko. Siitä kappaleesta on moneksi ja se on stadionballadi. Tarinassa on maansa myynyt fiilis, mutta siitä löytyy silti toivo lopussa. Mun laulamilla kappaleilla saisi olla vähän jonkinlaista toivoa, sanoo artisti.

- Kaksi kauneinta on myös top 3:ssani - se on tärkeä kappale.

Lue myös: Neljänsuoran uusi kappale menestyy Spotifyssä

Lue myös: Neljänsuoran Antti Ketonen: ”Perheistä ei juuri puhuta keikkabussissa”

Kilpailut

Uusimmat