Kuva: Sami Kuusivirta

The Voice of Finland -tähtivalmentaja Michael Monroe: "Voittaminen ei ole tärkeintä"

02.02.2017 14:36 - Anna Hopi

Monroen mukaan kaikki hänen kilpailijansa eivät ole vielä puhjenneet kukkaan.

The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentaja Michael Monroe sanoo olevansa sarjassa niin kauan kuin hänellä on kuvauksissa hauskaa. Ja sitähän on - tänäkin vuonna. Mies kuvailee juontaja Satu Kotosen haastattelussa kauden kilpailijakaartia.

- Mukana on hyviä persoonia ja taso on kova kuten ennenkin. Yllätyinkin paikoitellen tasosta. Persoonia on enemmän kuin viime kaudella. Osasta täytyy vielä odottaa livejä, kaikki eivät ole puhjenneet kukkaan, Michael Monroe pohtii.

- Minua harmitti todella paljon, ettei Tarja Turunen jatkanut ohjelmassa, mutta Anna Puu, eli turkulaisittain Anna Klapi, on ollut hänelle hyvä paikkaus!

"Voittaminen ei ole tärkeintä"

Monelle artistinalulle on kova pala kuulla suoria sanoja tähtivalmentajilta esitystensä jälkeen. Michael lohduttaa, että kukaan valmentajanelikosta ei halua murtaa kenenkään itseluottamusta.

- Kommentoimme totuuden laulajille, ja yritämme olla nuijimatta liikaa. Jos on vireongelmia, niin teemme niin, ettemme kaikki sano siitä. Emme halua nuijia kenenkään itsetuntoa, totuudet voi sanoa kauniisti ja tahdikkaasti tavalla, joka auttaa laulajaa itseään, hän sanoo.

- Voittaminen ei ole niinkään tärkeää kuin se, että vetää joka kappaleen niin hyvin kuin osaa. TV-ohjelmaa parempaa käyntikorttia ei olekaan tässä maassa. Jos jaat jotain lentolehtisiä kadulla, että tulkaa katsomaan mun keikkaa, saat ehkä 10-15 ihmistä paikalle. Tuossa ohjelmassa saat miljoona katsojaa ja maan ehkä parhaimman bändin taustalle. Saat esittää lempikappaleitasi - ei parempaa ole, jos haluaa laulajaksi.

Monroe myöskin muistuttaa, että valmentajat todella tietävät, mistä puhuvat antaessaan neuvoja kilpailijoille.

- Olemme kaikki esiintyjiä, jotka valmennamme. Joissain ohjelmissa on ihmisiä tuomareina, jotka eivät itse edes osaa laulaa. Me emme ole tuomareita tuomitsemassa. Teemme itse samaa työtä. Kilpailu on veruke, että kaikki yrittävät parhaansa, mutta ei oikeasti musiikilla voi kilpailla. Kun olemme itse laulajia, tiedämme miltä homma tuntuu.

"Valitsen itse itseni"

Rock-kukko on saanut omalle uralleen hieman erilaisen alun. Mutta entäpä, jos nuori Michael Monroe aloittaisi kaiken nyt The Voice of Finland -ohjelmasta. Kenen tuoli kääntyisi?

- Nuori Michael ei aloittaisi sarjasta, vaan kadulta, koska sieltä lähdin. Aloitin tyhjin käsin, ja suurin osa siitä on jäljellä, hän purskahtaa nauruun.

- Jos jonkun valmentajan tuoli kääntyisi, se olisi varmaan minun. Valitsisin itse itseni, hän vitsailee.

Lue myös: TVOF-tähtivalmentaja Michael Monroe: "Tarja Turunen oli vaikeasti paikattavissa"

Kilpailut

Uusimmat