Kuva: Mikko Räsänen

Anssi Kela jäähallikeikasta: "Olen unelmoinut tästä mahdollisuudesta 30 vuotta"

07.02.2017 12:44 - Anna Hopi

Kela on työskennellyt aktiivisesti tavoitteensa eteen useita vuosia.

Laulaja Anssi Kela nähdään ensimmäistä kertaa uransa aikana jättikeikalla Helsingin jäähallissa 6. toukokuuta. 30 Vuotta Kelaa -konsertti julkistettiin eilen, ja liput tulevat myyntiin perjantaina. Artisti jännittää tulevaa keikkaa ehkä enemmän kuin mitään aikaisemmin. Kyseessä on suuren unelman toteutuminen.

- En ole ihan varma vielä, että olenko enemmän innoissani vai kauhuissani. Tämä on iso pala kakkua haukattavaksi. En tiedä riittääkö leukaperät syömiseen asti, tunnustaa Kela Iskelmän juontajan Satu Kotosen haastattelussa.

- Liput tulevat perjantaiaamuna vasta myyntiin. Viestittelin eilen Lauri Tähkän kanssa, hänellä oli samoihin aikoihin Hartwall Arenan keikka toukokuussa. Hänen lippunsa ovat tulleet aikaisemmin myyntiin. Late kertoi, että samana päivänä, kun liput tulivat myyntiin, hän oli vain ripuloinut. Hän jännitti niin paljon. Uskon, että omakin perjantai tulee olemaan laksatiivinen.

30 vuoden mittainen unelma

Kela kertoo jäähallikeikan olevan hänelle iso unelma.

- Olen haaveillut tästä aina. Kun on ollut rock-tähtikuvitelmia pikkupoikana, iso hallikeikka on sisältynyt niihin, ja nimenomaan jäähalli, koska se on sellaista pyhää maaperää, sanoo laulaja.

- Kun olin nuori, vuonna 1987 kävin katsomassa ensimmäisen ison keikan Deep Purplelta, joka oli siellä jäähallissa. Ritchie Blackmore oli isoja sankareitani ja on edelleen - hän vaikutti muun muassa siihen, että pukeudun vieläkin mustaan. Hän oli tällanen The Man in Black -hahmo aina lavalla, Kela kertaa.

- Muistan, että istuin keikalla jäähallin piippuhyllyllä kavereiden kanssa. Katsoin bändiä ja mietin, että joskus vielä haluan olla tuolla. Ei sitä tarvinnut odottaa kuin 30 vuotta. Nyt siellä ollaan. Todella jännää, ja iso asia, että pääsee tuollaisen tekemään. Olisi hauskaa, että joku tulisi myös katsomaan keikkaa.

Päätös syntyi kansainvälisen supertähden keikalla

Rockmies muistaa selkeästi hetken, jolloin hän asetti itselleen jäähallikeikan tavoitteeksi.

- Asetin itselleni tämän päämäärän. Muistan hetken kirkkaasti. Se oli vuonna 2011, kun olin Hartwall Arenalla lämmittelemässä Eric Claptonia. Puolen tunnin lämppärislotin aikana päätin, että otan tavoitteeksi ison keikan tekemisen. Se tuntui mahdottomalta, koska silloin suomalaiset artistit eivät tehneet tällaisia keikkoja. Piti vain kääriä hihat ja alkaa hommiin, hän muistelee.

- On ollut hienoa miettiä, miten olen pikku hiljaa lähestynyt tavoitetta koko ajan. Se on ollut iso motivaattori monen vuoden ajan. Se on tuonut työntekoon iloa, kun ollaan menossa jotain kohti. Artistit menevät usein enemmän vain virran mukana. Tehdään biisi, toinen, kolmas... sit tehdään levy ja keikkoja. Ei ole suurempaa suunnitelmaa taustalla. Itse tarvitsin selkeän suunnan ja tavoitteen, jotta saisin potkua ja iloa tekemiseen.

Mies mustissa

Anssi Kela tunnetaan pelkästään mustiin pukeutuvana artistina, joten hänen asuvaihtonsa voivat olla suurella keikalla melko kiinnostavat ja värikylläiset.

- Rumpusoolon aikana riisun pitkät kalsarit, hän virnistää.

- Jos lähdetään siitä, että aloitan keikan pilkkihaalareissa, ja kuorin pikkuhiljaa kerroksia pois, hän vitsailee.

Anssi Kelan jättikeikan liput tapahtumaan tulevat myyntiin perjantaina 10.2. kello 09:00 alkaen. Liput voit ostaa Ticketmasterista.

Pääset konsertin Facebook-tapahtumaan täältä.

Lue myös: Anssi Kelan jymy-yllätys: 30-vuotisjuhlakonsertti Helsingin Jäähallissa!

Kilpailut

Uusimmat