Kuva: Sanni Isomäki

Laulajalupaus Kari Luoto näyttää uudessa kappaleessa herkkyytensä: "Itken helposti"

03.04.2017 12:19 - Anna Hopi

Luotoa harmitti, kun artisteja kritisoitiin ohjelmassa liikuttumisen takia - siksi hän teki ylistyslaulun koskettaville asioille.

Kari Luoto on ammatiltaan luokanopettaja, jonka suuri intohimo on musiikki. Häneltä on ilmestynyt soolo-EP. Hän sanoo opetelleensa soittamaan jo nuorena kitaraa, ja mies esiintyy kahdessa bändissä, Vaihde ja Raulin Stones (plays Badding).

- Aikoinaan, mikä sai minut tarttumaan kitaraan ja tekemään biisejä, oli Hector. Sen jälkeen tuli Pauli Hanhiniemi ja Heikki Salo. Tällaisia perinteisiä esikuvia. En kuitenkaan halua miettiä liikaa, mitä muut ovat tehneet. Haluan olla paras mahdollinen Kari Luoto, mies hymyilee.

Uuden EP:n kappaleita hän alkoi tekemään vuonna 2014. Ako Kiisken kanssa työstettiin kappaleita julkaisukuntoon.

- Keikkailen sen minkä ehdin. Olen tehnyt jo uusia demoja ja laitan niitä Akolle kuunteluun. Katson, miten nämä kappaleet kantavat.

EP:llä ovat uudet kappaleet Täyttä ymmärrystä vailla, Usko pois, Mitään ilman sua ja Toiveet. Kappaleet ovat vieneet Luodon sydänverelle.

- Täyttä ymmärrystä vailla -kappale syntyi Vain elämää -hypetyksen aikana. Se kimposi siitä keskustelusta, mitä käytiin ohjelman aikana, ja siitä kun ihmiset kritisoivat artisteja, jotka itkivät kuultuaan omia kappaleitaan, kuvaa mies.

- Mietin, että käännän kuvion toisin päin ja listasin asiat, jotka ovat minua koskettaneet. Olen heittänyt herjaakin siitä, että taidan olla aika itkuherkkä tyyppi, koska asiat itkettävät helposti.

Kuuntele koko EP alta.

Lue myös: Laulajalupaus Mikko Harju purki uuteen kappaleeseen riittämättömyyden tunnettaan - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat