Kuva: Senja Rapila

Olli Lindholm jatkuvana läpänheiton kohteena Vain elämää -kuvauksissa: "Halusin rikkoa jään"

07.04.2017 12:00 - Anna Hopi

Uuden kauden konkari Olli Lindholm iloitsee hyvästä yhteishengestä.

Vain elämää -sarjassa eniten kettuilua osakseen sai Olli Lindholm. Ja Olli ymmärtää tämän, koska on joukon nestori. Hän veikkaa, että suuri osa muista artisteista jännitti miehen tapaamista pitkän uran ja karttuneiden ikävuosien takia.

- Olen 20 vuotta vanhempi kuin Samu ja 35 vuotta vanhempi kuin Robin. On selvää, että porukka miettii, että luutenko tietäväni kaiken, koska olen tehnyt tätä niin kauan. Kun muut artistit tajusivat, että olen oikeasti aika rento tyyppi, homma lähti etenemään hyvin, hän hymyilee.

Kun jännitys purkaantui, Lindholm sai osakseen lämminhenkistä läpänheittoa kaikilta.

- Kun ensijärkytys hälveni, etten olekaan kamala, minusta taisi tulla aika pidetty tyyppi porukassa. Tämä kävi esimerkiksi Niken kanssa, joka kuumotti tapaamistani. Hän nappaili vähän alkoholia ja alkoi kertoa elämästään, ja meistä tuli samantien kaverit, Olli kertoo.

- Minulle kettuiltiin siellä paljon, mikä oli hieno asia. Siellä käytettiin termiä "veetuilu on välittämistä". Se oli hyväntahtoista. On hienoa, kun vaikka Robin sanoi, että "otas Olli rollaattori ja nyt lähdetään". Sitten hän nauroi maha vääränä.

"Robin oli otollista maaperää elämänopeille"

Konkariartisti sanoo liikuttuneensa kuvauksissa siitä, miten hienoa ohjelmanteko oli. 

- Kaikki puhalsivat yhteen hiileen, ja läppä lensi koko ajan. Meillä oli sellaista ammattikoulun tupakkapaikka-huumoria kuvausryhmän kanssa. Kännykkä oli huoneessa, ja olit sellaisessa hienossa kuplassa muiden artistien kanssa, Olli virnistää.

- Mietin vasta jälkikäteen, mitä kaikkea on tapahtunut. Katsoimme karonkassa omat jaksot läpi, ja siinä vasta tajusin, mitä kaikkea puhuinkaan ohjelmassa.

Lindholmin sutkautukset viihdyttivät kuvausryhmää, mutta sen takana oli useimmiten syvempi ajatus.

- Jonkun tehtävä on heittää läppää ja olla niin kokenut, että voi asettaa itsensä maalitauluksi. Silloin rikot jään. Se vaatii tilanteen lukemista. Robin oli otollista maaperää kertoa juttuja siitä, mitä kaikkea on tullut tehtyä nuorempana. Hän ei ollut uskoa korviaan, kun kuuli elämänoppejani.

(kuva: Hanna-Maria Grönlund)

Lue myös: Olli Lindholm paljastaa inspiroivimman Vain elämää -kollegan: "Hänen seurassaan nuorrun 30 vuotta"

Kilpailut

Uusimmat