Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Haloo Helsinki! -yhtye: "Keikoilla meitä lähestyy nuoria, joilla on paha olla"

07.04.2017 12:46 - Anna Hopi

Haloo Helsinki! -bändin jäsenet Elli ja Jere toivoisivat enemmän musiikkiluokka-toimintaa, jolla kannustetaan nuoria eteenpäin.

Haloo Helsinki! -yhtye sanoo kohtaavansa keikkojensa yhteydessä nuoria, jotka kertovat hyvinkin liikuttavasti elämäntarinoitaan bändin jäsenille.

- Nämä keskustelut halutaan pitää luottamuksellisina, ja se on arvokasta, että voimme jakaa tällaisia hetkiä nuorten faniemme kanssa, sanoo yhtyeen kitaristi Jere Marttila.

- On valitettavaa, että meitä lähestyy nuoria tyyppejä, joilla on selvästi omassa elämässään paha olla. Heissä näkyy äänetön hätähuuto, että elämään tarvisi tukea ja apua. Nuorille pitäisi antaa enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään luovasti. Samalla tavalla meillä oli haaveena tehdä musiikkia. Saimme toteuttaa luovuuttamme vapaasti.

(kuva: Mikko Räsänen)

Elli Haloo puuttuu puheeseen, sanoo toivovansa, ettei musiikkiluokkia lakkautettaisi enempää. Haloo Helsinki! sai aikanaan alkunsa legendaarisesta Pohjois-Helsingin bändikoulusta.

- Mitä nuorempana ihminen saa toteuttaa ihmiään, se auttaa varmasti vanhempana häntä toimimaan erilaisissa tilanteissa. Sillä on varmasti kauaskantoiset vaikutukset. Meitä on autettu todella paljon. Emme varmasti olisi tässä ilman musiikkiluokka-toimintaa. Jos mietit yläasteikäistä nuorta, niin harva paikka tarjoaa puitteet, että pääset soittamaan, Jere jatkaa.

- Ja kokeilemaan ilmaiseksi soittimia, lisää Elli.

- Meidän koko juttu lähti siitä, että pääsimme musiikkiluokalle ala-asteella, Jere summaa napakasti.

(kuva: Mikko Räsänen)

Lue myös: IS: Haloo Helsingin Elli laulaa uudella levyllä mielenterveysongelmista

Kilpailut

Uusimmat