Kuva: Senja Rapila

Jenni Vartiainen: "Olen kuulemma hirviö keittiössä"

04.05.2017 09:00 - Anna Hopi

Vartiainen järjestää aika ajoin illallisia ystävilleen.

Laulaja Jenni Vartiainen nauttii kokkaamisesta. Parhaimmassa tapauksessa keittiössä oleminen on yhteisöllinen tapahtuma, jossa ruoan laittamiseen voivat osallistua vierailulla olevat ystävätkin.

- Se on minulle kodin sydän, vahvistaa artisti Iskelmän iltapäivien Meillä kotona -ohjelmasarjassa.

Kun Vartiainen suunnittelee päivällistä ystäville, hän on usein omatoiminen, eikä ota kavereidensa apua vastaan.

- Olen aika tunnollinen emäntä. En halua vaivata muita millään hommilla, haluan että muut voivat rentoutua ja vaikka vain nauttia viiniä. Olen viime aikoina oppinut delegoimaan vaikka salaatin tekemisen ystäville, hän tunnustaa juontaja Satu Kotoselle.

- Olen kuullut olevani joskus hirviökin keittiössä, jos on ollut juhlat ja pitää saada tehtyä. Olen nopea keittiössä, ja olen joskus kokenut, että on helpompi tehdä itse kuin selittää toiselle, mitä kaikkea johonkin hummukseen tulee.

(kuva: Senja Rapila)

Onko Jenni Vartiaiselle koskaan ehdotettu omaa ruokakirjaa?

- Ei ole ehdotettu. Ei kokkaamiseni ole sillä tavalla. Diggaan tosi paljon ruoanlaitosta, ja olen oppinut äidiltä sen tavan, ettei ruoan laittamiseen tarvita reseptejä. Sovellan uusissa resepteissä usein omalla makutuntumalla. Kirjan kirjoittaminen voisi olla kiinnostavaakin. Toisaalta kunnioitan tosi paljon kokkeja, se on oma erikoisalansa. En tiedä asiasta niin paljon, että voisin lähteä kirjaa kirjoittamaan, hän hymyilee. 

Kuuntele Iskelmän iltapäivälähetystä arkisin 14-18. Äänessä juontaja Satu Kotonen. Voit tykätä Iskelmän iltapäivän Facebook-ryhmästä täältä.

Lue myös: Me Naiset: Jenni Vartiainen pelkäsi lauluäänensä puolesta

Kilpailut

Uusimmat