Kuva: Henri Juvonen

Juha Tapio ylitti itsensä Vain elämää -talossa: "Kokeilin asioita, jotka pelottivat"

17.08.2017 14:06 - Anna Hopi

Tapio, 43, lupaa katsojille yllätyksiä uudella Vain elämää -kaudella.

Juha Tapio kertoo saaneensa uuden vaihteen silmään Vain elämää -sarjan seitsemännellä kaudella. All Stars -kokoonpano on antanut lisäpotkua, ja hän sanoo edelleen tuntevansa yhteyden kollegoidensa välillä.

- Ryhmän tiivistyminen yhdeksi yksiköksi kävi aika paljon nopeammin ja eri tavalla, kun kaikki olivat toista kertaa mukana. Kun istuttiin pöydän ääreen, kaikki alkoi samantien. Tämä oli intensiivisempi kokemus. Yhteys oli vahva, se oli kuin toinen todellisuus, joka muodostui meidän artistien keskuuteen, hän sanoo.

- Oli yllätys, että tämä oli yhtä iso kokemus kuin ensimmäinen kerta. Uhkakuvani oli, ettei taika voi toistua, mutta kyllä se voi.

Tapio näytti tunteitaan jo ensimmäisellä Vain elämää -kaudellaan, joten asia ei jännittänyt miestä.

- Siinä käy aina niin, että menet siihen ryhmäenergiaan ja näytät tunteet muulle ryhmälle. Jälkikäteen sitten valkenee jollain lailla, että ai niin tämä tulee televisiosta, hän virnistää.

- Minähän olen muuten aika yksityinen henkilö, ja jaan tunteitani lähinnä lavalla. En muuten esittele omia asioitani julkisesti. Ekankin kauden jälkeen sanoin, että ainoa miinus on se, että sarja tulee televisiosta. Kaikki muu on plussaa.

"Luvassa odottamattomia kokeiluja"

43-vuotiaalta artistilta on nähty viime vuosina yhä enemmän heittäytymistä. Hän uskaltaa omien sanojensa mukaan kokeilla enemmän, ja hypätä myös yli mukavuusrajojen.

- Ei minua pelottanut heittäytyä lainkaan. Minusta tuota juttua ei saa ottaa liian vakavasti, että aletaan tehtailla takuuvarmoja biisejä. Tuo ei ole ainoa kokeilu, jota minulta nähdään. Tulee pari sellaista numeroa, että ette varmasti osaa odottaa! Hän tiisaa.

- Ne eivät ole nuotiolaulukamaa. En kokenut poppimeininkiä ja riekkumista lavalla mitenkään vieraaksi.

Tähti kokee silti vapautuneensa artistina.

- Jotain sellaista on tapahtunut, koska uskalsin kokeilla tuolla sellaisia juttuja, jotka oikeasti pelottivat etukäteen. Joudun tekemään jotain sellaista musiikillisesti, mikä on todella kaukana minusta. Siitä ajattelin vielä sekunti ennen kuin biisi alkoi, että ei saakeli... jos tämä menee oikein hyvin, tämä ei ole pelkästään noloa. Se voi olla myös noloa ja hauskaa yhtä aikaa.

Hän myöntää ottaneensa kaiken irti ohjelman leikkimielisyydestä, vaikka sanookin kokevansa paineita Vain elämää -sarjan miljoonayleisöstä.

(kuva: Henri Juvonen)

Lue myös: Juha Tapio avautuu epävarmuudesta: "Esiintyjillä on kompleksi, että tykätäänkö minusta vai ei"

Kilpailut

Uusimmat