Kuva: AOP

Joulukappale tuo Suvi Teräsniskan mieleen sukutragedian: "Silloin oli fiilis, ettei tule joulua"

01.12.2017 16:45 - Anna Hopi

Varpunen jouluaamuna palauttaa Teräsniskan mieleen erään ikävän muiston.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoi Iskelmälle parhaimmat joulunajan kappaleet. Tähden lempibiisien joukosta löytyy kappale, joka koskettaa syvällä tavalla koko Teräsniskan perhettä.

1.Tonttu

- Se on iso suosikkini lapsuudesta asti. Minua on aina puhuttanut laulussa aina se, miten surullinen kappale se on. Tonttu aloittaa suunnittelemaan joulua, hän käy eläimet läpi ja valmistelee kaikkea. Niinhän me ihmisetkin valmistelemme joulua, ja haluamme, että aattoa varten kaikki on täydellistä. Harvoin näin kuitenkaan käytännössä tapahtuu. Tonttu on melankolinen kappale, ja olen miettinyt pienestä saakka, miksi tonttu ei vain saa unta, Suvi kertoo.

2. Taivas sylissäni

- Se on laulu, jonka olen levyttänyt itsekin uudelle joulualbumilleni. Olen aina ajatellut, että se on Neitsyt Marian kehtolaulu omalle pienokaiselleni. Jokainen äiti voi varmasti samaistua kappaleeseen. Yllättävän paljon olen saanut viestejä äideiltä, jotka ovat jollain lailla pienokaisensa menettäneet. Biisi koskettaa heitä todella paljon. Mietin aina heitä, kun esitän kappaletta, Suvi sanoo.

- Muistan, kun esitin kappaletta 2014 joulukiertueella ja odotin ensimmäistä lastani. Sitä oli maagista laulaa. Viime jouluna Toivo oli vastasyntynyt, kun olin joulukeikoilla. Sekin oli toinen hieno hetki biisille.

3. Varpunen jouluaamuna

- Se on koskettava biisi. Isäni on aina kertonut, että hänellä kuoli isoveli 70-luvulla auto-onnettomuudessa joulun alla. Hän on sanonut, että silloin oli se fiilis, ettei tule joulua. Isän pikkusisko sanoi silloin sinä jouluna, kun Varpunen jouluaamuna tuli jostain radiosta, että hän vihaa sitä kappaletta, Teräsniska avaa.

- Se veljen menetys tuntui silloin varmasti tosi voimakkaana. Itsellänikin on pikkuveli. Ajatuskin siitä, menettäisin hänet on sietämätön. Olen kuullut tarinan, että Varpunen jouluaamuna kertoo tosiaan oikeastikin veljen menettämisestä.

Suvi Teräsniska tekee joulukiertueen. Lue siitä lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat