SaiPa juhli erikoisen pelin voittoa

19.11.2014 00:38 - Micke Suopuro

Jyväskylässä nähtiin monien sattumien kiekkopeli. SaiPa nappasi voiton JYPistä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3-4 (0-0, 1-1, 2-2, 0-0).

Kumpikaan joukkue ei saanut illan taistossa peliään kulkemaan oikeassa rytmissä. Lähtölaukauksen epävireisyydelle vääntö sai jo avauserässä. Sen puhuttavin tapahtuma sattui ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, kun Markus Hännikäinen ajettiin ulos hyökkääjän mailan osuttua Sami Venäläisen kasvoihin. JYP kesti kuitenkin alivoimansa ja otti sen jälkeen taiston haltuunsa.

Vire kuitenkin laantui toiseen erään. SaiPa pääsikin heti erän alussa luomaan muutamia tekopaikkoja. Pian syntyi myös maali, kun David Mcintyre päätti vastahyökkäyksen valtaisaan lyöntilaukaukseen, joka painui yläputken alle ohi Tuomas Tarkin.

JYPin tasoitus syntyi kuitenkin vain hetken kuluttua, kun lappeenrantalaisvahti Andreas Bernard pomputti Mikko Luoman väkevän kudin SaiPa-veräjän uumeniin.

Päätöserässä Matti Järvinen vei jälleen nopeasti SaiPan johtoon, mutta vanhaa seuraansa kurittanut Anssi Löfman toi saman tien isännät tasoihin.

Erän puolivälin jälkeen oli JYPin vuoro mennä johtoon, kun Bernardin pomputtaman Mikko Mäenpään laukauksen suti sisään kapteeni Eric Perrin. Tasoitus syntyi jälleen vain pari minuuttia myöhemmin, kun sekavan vastaiskun päätteksi kiekko lipui Tarkin ali maaliin Mcintyren toimesta.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä SaiPa onnistui kahdesti hurrikaanimiehistön jäädessä ilman maaleja, ja näin kaksi pistettä matkasivat vierailijoiden mukana Lappeenrantaan.

JYP tahkoaa seuraavan ottelunsa torstaina Hämeenlinnassa. Hurrikaani Hockeyn ennakkotunti käynnistyy tutusti 17:30.