Kuva: Mikko Räsänen

Äitiyslomalta keikkalavoille palannut Jannika B: Nautin jälleen työstäni

01.07.2016 00:47 - Pauliina Jokinen

Laulaja Jannika B palasi kesän keikkalavoille Iskelmäfestivaaleilla.

Puolentoistavuoden tauko töistä jännittäisi ketä tahansa. Laulaja Jannika B, 31, saattoi kuitenkin jännittää töihin paluuta enemmän kuin moni muu äitiyslomalta saapuva. Edessä oli Iskelmäfestivaalien yleisö, joka toivotti artistin lämpimästi tervetulleeksi.

- Tämä jännitti enemmän kuin synnyttämään lähteminen, Jannika B kuvaili tuntojaan.

Keikan jälkeen Jannika kertoi nauttineensa jokaisesta hetkestä.

- Tämä kaikki oli hyvää jännitystä, joka tulee siitä, kun vihdoin pääsen tekemään jotain, mitä olen aiemmin tehnyt, Jannika jatkoi.

Uusi työtapa

Paluu rakkaan työn pariin on sujunut hyvin esikoistyttären syntymän jälkeen. Kymmenkuinen Martta jäi keikan ajaksi odottamaan hotelliin isänsä, Apulannan laulaja Toni Wirtasen kanssa, kun äiti nousi jälleen keikkalavalle.

Myös uusia kappaleita on syntynyt tasaiseen tahtiin. Nyt tahdin kuitenkin määrää Martta ja tytön päiväunet. Aiemmin Jannika koki turhautumisen tunteita, jos musiikkia ei meinannut valmistua. Uusi elämänvaihe on muuttanut tilannetta.

- Olen opetellut uuden tavan tehdä töitä. Aiemmin turhauduin helposti, kun istuin tuntikausia pianon edessä ja joku ei sujunut.

- Nyt Martta nukkuu päiväunet, joiden aikana on pakko tehdä kaikki työt. Ja vaikka tyttö heräisi, kun on flow, on pakko mennä. Sen takia musiikin pariin palaaminen seuraavien päiväunien aikana on aina ihanaa, Jannika kuvaili.

Paluu lavoille

Äitiyslomalla Jannika B mietti, olisiko hänestä palaamaan julkiseen työhön, jossa hän on jatkuvasti muiden katseiden alla. Laulaja pohti, olisiko kaikki sen arvoista ja haluaisiko hän altistaa itsensä välillä kovallekin kritiikille.

Nyt ajatukset ovat unohtuneet. Lavalle nouseminen sai laulajan jälleen nauttimaan työstään.

- Muistin jälleen, miksi alun perin aloin tehdä musiikkia, laulaja iloitsi.

- Olin 1,5 vuotta breikillä ja aika innoissani ollessani töissä, laulaja kuvaili.

Kilpailut

Uusimmat